Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο έχουν κάνει το Κατάρ την πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. Εκεί κάπου ανάμεσα στους γυάλινους πύργους και τους επιβλητικούς ουρανοξύστες, οι κάτοικοι έχουν λύσει τα βιοποριστικά τους προβλήματα, καθώς το ετήσιο εισόδημα κατά κεφαλήν είναι περίπου 100.000 δολάρια. Δωρεάν παιδεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιχορηγήσεις για στέγαση και όχι μόνο προσφέρουν στους Καταριανούς με εύπορη ζωή. Τι κρύβεται όμως πίσω από τον πλούτο και τη λάμψη. Τα λυπημένα πρόσωπα των κατοίκων.
Σύμφωνα με το BBC, το 40% των γάμων καταλήγουν σε διαζύγιο, ενώ οι άνθρωποι, όπως αναφέρει ο καθηγητής κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο της Ντόχα, δόκτωρ Kaltham Al Ghanim, «ζουν μέσα στο άγχος και στην ανυπομονησία. Οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων στρεσάρονται επειδή μόλις αποφοιτήσουν τους περιμένουν τουλάχιστον 20 δουλειές και αγχώνονται για το ποια θα επιλέξουν. Η ευζωία έχει μετατρέψει σε παχύσαρκους τα δύο τρίτα των κατοίκων, ενήλικες και παιδιά και το 40% των γάμων τα τελευταία χρόνια καταλήγουν σε διαζύγιο».
Ωστόσο, η κατάρα του πλούτου δεν σταματάει εδώ. Ενα πέπλο σκόνης έχει καλύψει το Κατάρ, καθώς η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Ο λόγος; Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα έργα που πραγματοποιούνται για να υποδεχθεί το Κατάρ το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου το 2022. Η χώρα έχει κατηγορηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από τη διεθνή κοινότητα για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι αλλοδαποί εργάτες των αθλητικών εγκαταστάσεων.