Δυόμιση μήνες πριν την κάλπη, το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα πρόσωπα που θα επιδοθούν στο κυνήγι του σταυρού στην επικράτεια, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αποτελούν όπως είναι λογικό την πρώτη προτεραιότητα.
Ο σταυρός έχει έτσι κι αλλιώς αλλάξει τα δεδομένα, με αποτέλεσμα ακόμη και νυν ευρωβουλευτές όπως η Μαριέττα Γιαννάκου να επανεξετάζουν τη θέση τους.
Η κ. Γιαννάκου, που ήταν επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ το 2009, διαφωνεί με τη σταυροδοσία, παρόλο που πληροφορίες τη φέρουν μπροστά σε μετρήσεις που διενεργεί το κόμμα. Στο γαλάζιο παρασκήνιο ψιθυρίζεται ότι η πρώην υπουργός δεν θα επιθυμούσε επίσης να είναι συνυποψήφια με πρόσωπα όπως το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. Φαήλος Κρανιδιώτης.
Αλλά και σε επίπεδο νέων ονομάτων, ο Κωστής Καραμανλής ο νεότερος δεν σκέπτεται να μετακομίσει στις Βρυξέλλες. Παρά τα σενάρια άλλωστε, όπως γράφει και το news247, δεν έχει δεχθεί σχετική πρόταση και το ενδιαφέρον του είναι στραμμένο στις Σέρρες, όπου είχε καταλάβει την τελευταία τιμητική θέση στη λίστα της Ν.Δ στις δεύτερες εκλογές του 2012 και στις οποίες βρίσκεται κάθε εβδομάδα.
Αντίθετα από τους νυν ευρωβουλευτές η Ρόδη Κράτσα έχει ήδη ξεκινήσει να κινητοποιείται για τη μάχη του σταυρού, ενώ στο ευρωψηφοδέλτιο θα συμπεριληφθούν επίσης η εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ ‘Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο βουλευτής Χίου Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος θεωρεί ότι έχει καλές πιθανότητες να μπει στην ευρωβουλή και αντίθετα στις επόμενες εθνικές εκλογές λόγω εκλογικού νόμου όχι στη Βουλή. Ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η βουλευτής Β’ Αθήνας Κατερίνα Παπακώστα, ενώ έχουν συζητηθεί τα ονόματα του πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομάτη και των δημοσιογράφων Γιώργου Κύρτσου και Μανώλη Κοττάκη.
Μέχρι να συμπληρωθούν όμως οι 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου, μένει ακόμη πολύς δρόμος, ενώ όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο δύσκολο είναι για τους ενδιαφερόμενους να πάρουν την απόφαση να κυνηγήσουν μία από τις τρεις έδρες που φαίνεται πως θα πάρει η Ν.Δ.