Όταν έρχεται ένα παιδί στον κόσμο, μαμά και μπαμπάς αποκτούν αυτομάτως απίστευτες αρμοδιότητες. Άλλες ευχάριστες, άλλες δυσάρεστες, όλες όμως απαραίτητες για τη σωστή ανατροφή του παιδιού τους.
Οι μπαμπάδες στις περισσότερες οικογένειες, είναι αυτοί που έχουν μικρότερη συνεισφορά στην ανατροφή του παιδιού και οι μαμάδες πολλές φορές τους κάνουν… παρατηρήσεις.
Ποιες είναι οι 10 φράσεις λοιπόν, που οι μαμάδες πρέπει να σταματήσουν να λένε στους μπαμπάδες και γιατί.
Δείτε ποια είναι αυτά:
“Η μαμά είναι το αφεντικό”
Εντάξει, αυτό είναι κάτι που λένε τα παιδιά και που την πρώτη φορά το άκουσαν από τον μπαμπά. Αλλά είναι μια φράση που άρεσε τελικά στην μαμά και δεν άργησε να την υιοθετήσει.
“Μην τυχόν και τον/την ξυπνήσεις”
Ω, αυτό είναι αρκετά σκληρό, επειδή συχνά ο μπαμπάς επιστρέφει αργά στο σπίτι από την δουλειά και το μόνο που θέλει είναι να δώσει μια αγκαλιά και ένα φιλί στα παιδάκια του. Τους έχασε όμως και η μαμά δεν δέχεται καμία αλλαγή στα σχέδια.
“Τι φάγανε τα παιδιά για δείπνο;”
Υποθέτω ότι τα παιδιά σας τρώνε αρκετά καλά τις περισσότερες φορές. Τι πειράζει λοιπόν αν μια φορά ο μπαμπάς αποφάσισε να ενδώσουν σε εκείνο το burger ή το χοτ-ντογκ μετά από ένα παγωτάκι;
“Να είστε προσεκτικοί”
Χρειάζεται να υπενθυμίσετε κι εσείς στον σύζυγό σας να προσέχει; Πιθανώς. Να είστε πάντως σίγουροι πώς προσέχει τα παιδιά περισσότερο απ’ οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο.
“Τι ακριβώς σκεφτόσουν όταν έντυσες έτσι το παιδί για τον παιδικό;”
Οι μπαμπάδες έχουν ένα ιδιαίτερο γούστα στα ρούχα και βάζουν όλη τους τη μαεστρία όταν είναι να ντύσουν τα παιδιά για το σχολείο. Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά το διασκεδάζουν!
“Αυτή είναι δουλειά του μπαμπά”
Οτιδήποτε μυρίζει σκανταλιά, ζαβολιά, αταξία είναι «δουλειά του μπαμπά».
“Αυτό δεν το έχει πάρει από μένα”
Είναι εύκολο να χρεώνουμε τα ελαττώματα του παιδιού μας σε οποιονδήποτε άλλον πέρα από τον εαυτό μας.
“Μπορείς να κάνεις babysitting στα παιδιά σήμερα;”
Αν εκείνος είναι ο πατέρας τότε αυτό δεν λέγεται babysitting.
“Το κάνεις λάθος”
Ίσως δεν είναι αυτός ο τρόπος που πρέπει κανείς να αλλάξει την πάνα ή να δώσει φαγητό με το κουτάλι αλλά μήπως οι μαμάδες πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να σταματήσουν την γκρίνια;
“Τι έκανες όλη την ημέρα;”
Ακριβώς όπως οι μαμάδες που μένουν στο σπίτι έτσι και οι μπαμπάδες μπορούν πολύ εύκολα να προσβληθούν από ένα ταπεινό ερώτημα.