Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

10.000 θέσεις εργασίας για ανέργους 55-67 ετών σε Μακεδονία και Θράκη

Αισθητή μείωση των εγγεγραμμένων ανέργων στη Δυτική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, το πρώτο εξάμηνο του 2017 σε σχέση με το 2016, καταγράφεται στα μητρώα του ΟΑΕΔ, τόνισε η διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας  στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σχετικά με τις αιτήσεις των επιχειρήσεων Δημοσίου και ΟΤΑ που αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη, για το νέο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, το οποίο αφορά σε 10.000 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους ηλικίας 55-67 ετών, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, ανέφερε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις στο νέο πρόγραμμα είναι, να μην έχουν μειώσει το προσωπικό τους το προηγούμενο τρίμηνο».

Τόνισε επίσης ότι, «οι επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση να διατηρήσουν αυτό το προσωπικό για 12 μήνες και τη δυνατότητα πριν τελειώσει το δωδεκάμηνο να ζητήσουν παράταση για ένα ακόμα έτος, εξασφαλίζοντας την επιχορήγηση του ΟΑΕΔ, δηλαδή το 50% του μισθολογικού κόστους της θέσης που ανοίγουν».

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία αυτού του προγράμματος, που έχει ως στόχο να απασχολήσει ανέργους 55-67 ετών, που το ποσοστό ανεργίας παραμένει σταθερό. «Ο δημόσιος τομέας επιστρατεύεται για να μπορέσει να απασχολήσει αυτές τις συγκεκριμένες ηλικίες ανέργων. Είναι ένα πρόγραμμα που έρχεται για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έχουν οι δημόσιοι φορείς και οι επιχειρήσεις, έτσι ώστε να δώσουμε προοπτική και σε αυτές τις ομάδες ανέργων» επισήμανε.

HTML tutorial

Αναφερόμενη στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί από την υπουργό Εργασίας κ. Αχτσιόγλου και δίνεται η δυνατότητα στον ΟΑΕΔ να δημιουργήσει προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης των αυτοαπασχολούμενων, η κ. Καραμεσίνη διευκρίνισε, ότι η λογική του προγράμματος είναι «η διατήρηση της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με δελτίο παροχής υπηρεσιών και η μετατροπή της σύμβασης ανεξάρτητων υπηρεσιών, σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας».

Διαβεβαίωσε μάλιστα πως «οι επιχειρήσεις Θα επιχορηγηθούν για 12 μήνες, θα καλυφθούν οι εργοδοτικές εισφορές τους, ενώ το πρόγραμμα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι να εξαντληθούν οι 40.000 θέσεις εργασίας, διότι είναι για το συμφέρον των εργαζομένων με μπλοκάκι, αλλά και των επιχειρήσεων».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων