Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Οι 12 πρώτοι κλάδοι της αγοράς που θα χρησιμοποιούν POS

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Οικονομικών η απόφαση με την οποία θα ορίζονται οι δώδεκα πρώτοι κλάδοι της αγοράς που στις συναλλαγές τους με τους πολίτες θα πρέπει υποχρεωτικά, έως τις 30 Ιουνίου, να χρησιμοποιούν POS.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή”, οι δώδεκα αυτοί κλάδοι, είναι:
– Εστίαση – μπαρ, καφέ,
– Επισκευές
– Εκπαίδευση
– Ένδυση, υπόδηση
– Ενοικιάσεις
– Κομμωτήρια
– Γυμναστήρια
– Νομικές Δραστηριότητες
– Ιατρικές Υπηρεσίες
– Τηλεπικοινωνίες
– Ενέργεια
– Τυχερά παιχνίδια

Με την ίδια απόφαση θα ορίζονται και οι διαδικασίες για την δήλωση από κάθε επαγγελματία φυσικό πρόσωπο, ενός λογαριασμού ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόσφατο φορολογικό νόμο, θα είναι δεσμευτικός ως προς τις εισροές (έσοδα) του επαγγελματία. Δηλαδή, στον λογαριασμό αυτόν θα εισρέουν υποχρεωτικά τα έσοδα από την επαγγελματική δραστηριότητα ενός γιατρού ή μηχανικού, τον οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί και για οποιαδήποτε δαπάνη του.

Στόχος του υπουργείου Οικονομιών είναι να ολοκληρώσει την υποχρεωτική εφαρμογή των POS στην αγορά με το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα:

– η πρώτη φάση μέχρι 30 Ιουνίου για του δώδεκα προαναφερθέντες κλάδους
– μέχρι το τέλος του έτους η δεύτερη φάση που θα αφορά σε μικρά καταστήματα τροφίμων, ψιλικά, μπακάλικα κα, και
– πλήρης ολοκλήρωση στις 30 Ιουνίου του 2018.

Ήδη, από φέτος, οι δαπάνες των φορολογούμενων που γίνονται με την χρήση καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων μετρούν για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου εισοδήματος. Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται απόφαση με την οποία όσοι κάνουν αγορές μέσω καρτών θα συμμετέχουν σε κληρώσεις και θα κερδίζουν εκπτωτικά μπόνους στις συναλλαγές τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων