Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

160 εκατ. μοιράζονται 2510 υπάλληλοι της Εθνικής

Μεγάλη έξοδο (διάβαζε εθελουσία) προς μία γερή αποζημίωση της τάξεως των 170.000 ευρώ θα πραγματοποιήσουν, με λεφτά του Δημοσίου, 2510 υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας (περιλαμβανομένων και υπαλλήλων των FBB, ProBank), με συνολικό κόστος περί τα 160 εκατ. ευρώ και συνολικό ετήσιο όφελος για την τράπεζα 150 εκατ. ευρώ.

Το project κάνει νόημα, αφού πρόκειται για εξυγίανση και το κόστος του θα καλυφθεί σε ένα χρόνο, αλλά η χρυσή έξοδος των μυρίων θα γίνει με λεφτά που δανείστηκαν τα συνήθη υποζύγια που υπερφορολογούνται, όπως το παραδέχθηκε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος. Συνεπώς, κάτι παραπάνω πρέπει να πάρουν οι φορολογούμενοι για την πριμοδότηση.

Το πρόγραμμα αφορά κυρίως εργαζομένους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για την άμεση λήψη σύνταξης, εργαζομένους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια (περιλαμβάνει προβλέπει συνολική αποζημίωση έως 170.000 ευρώ, αλλά με το τελικό ποσό μειωμένο ανάλογα με τα δάνεια που έχουν λάβει ήδη αλλά και το «κούρεμα» του εφάπαξ (έως και 45%) που συμφωνήθηκε με τον ΣΥΤΑΤΕ.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», η ολοκλήρωση της εξόδου τού περίπου 15% του προσωπικού της τράπεζας (στην Ελλάδα) αποτελεί βασική προτεραιότητα για το διευθύνοντα σύμβουλό της Αλέξανδρο Τουρκολιά, ο οποίος εφαρμόζει ένα σχέδιο μείωσης των λειτουργικών δαπανών που θα επιτρέψουν στον όμιλο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η κρίση στην εγχώρια αγορά. Δηλαδή, ακολουθεί «κούρεμα» μισθών. Το πάρτι των βολεμένων μοιάζει να τελειώνει…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων