Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Στις 18 Μαΐου η ψήφιση μέτρων – αντίμετρων από τη Βουλή

Στις 18 Μαΐου με την διαδικασία του επείγοντος, τελικώς η ψήφιση των μέτρων – αντιμέτρων από την Βουλή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το επίμαχο πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής στις 15 και 16 Μαΐου (αντί 11 – 12) που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, με στόχο η συζήτησή του στην Ολομέλεια να ξεκινήσει την Τετάρτη 17 Μαΐου και να ψηφιστεί την Πέμπτη 18 Μαΐου. Που σημαίνει ότι το πολυνομοσχέδιο πρέπει να έχει κατατεθεί στην Βουλή το αργότερο έως την Παρασκευή 12 Μαΐου.

Ο λόγος αλλαγής του χρονοδιαγράμματος δεν εξηγήθηκε από τον κ. Βούτση, ωστόσο, όπως  υποστήριξε όταν οι βουλευτές κληθούν να ψηφίσουν τα μέτρα θα έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τις εξελίξεις σχετικά με το χρέος, παραπέμποντας, όλως περιέργως, ωστόσο, στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup που θα διεξαχθεί τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 22 Μαΐου, οπότε όπως είπε θα κληθεί να αποφασίσει.

Ο πρόεδρος της Βουλής παραδέχτηκε ότι το πακέτο μέτρων – αντίμετρων δεν θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερο για το σύνολο των πολιτών. «Τα αντίμετρα θα ωφελήσουν κάποιους και κάποιοι θα έχουν απώλεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Βούτσης, εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα βγει αρραγής από την κρίσιμη ψηφοφορία της 18ης Μαΐου, αναφέροντας πως «όχι μόνο δεν φοβάμαι καμία διαρροή, αντιθέτως θα υπερψηφιστούν ορισμένα αντίμετρα κι από άλλα κόμματα».

Προέβλεψε, μάλιστα, ότι η ΝΔ θα αντιμετωπίσει εσωκομματικά προβλήματα με την καταψήφιση των αντίμετρων και ιδίως εκείνων που σχετίζονται με φορολογικές ελαφρύνσεις.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατήγγειλε τον πρόεδρο της Βουλής ότι ενώ η ΝΔ έχει εδώ και ένα χρόνο καταθέσει πρόταση για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων στις χώρες που ζουν, το θέμα δεν έχει έρθει ακόμα προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων