Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2022

2025: το τέλος του χρήματος

Μέχρι το 2025 τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από έξυπνα λειτουργικά των smartphones. Την άποψη αυτή υποστηρίζουν οι ειδικοί στο μεγάλο συνέδριο Mobile World Congress που γίνεται στη Βαρκελώνη. Τα νέα συστήματα που είναι ήδη έτοιμα να τεθούν σε λειτουργία θα ρίξουν το κόστος του χρήματος για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις, θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια για τον καταναλωτή, και καλύτερο έλεγχο της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος στο κράτος.

Μέσα στο 2013 η Visa σε συνεργασία με μια μεγάλη ελληνική τράπεζα θα λανσάρει το πρώτο ηλεκτρονικό πορτοφόλι, ενώ και άλλες εταιρείες ετοιμάζονται να μπουν στο παιγνίδι δυναμικά. Στην ουσία είναι η ίδια τεχνολογία με τις λεγόμενες «ανέπαφες πληρωμές» που λειτουργούν με το τερματικό μηχάνημα (POS) στο ταμείο του καταστήματος και την οθόνη του smartphone.
Πρέπει να πούμε ότι τα συστήματα αυτά θα λειτουργούν μόνο όπου υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Από τη στιγμή που όλα είναι ηλεκτρονικά, σε ένα black out θα είμαστε όλοι άφραγκοι…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων