Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

24 ώρες δωρεάν μάθημα στο Harvard

Θέλετε να φοιτήσετε στο Χάρβαρντ δωρεάν; Ε! λοιπόν πηγαίνετε στην διεύθυνση edx.org  και γραφτείτε για να παρακολουθήσετε στις 13 Μαρτίου από τον υπολογιστή σας ένα από τα πιο δημοφιλή και θρυλικά μαθήματα του φημισμένου αμερικάνικου πανεπιστημίου «Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας» (The Ancient Greek Hero) από τον καθηγητή Κλασικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας Γκρέγκορι Νάγκι.

Το μάθημα αυτό που διδάσκεται από το 1970 παρέχεται από την πλατφόρμα Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων HarvardX θα συνοδεύεται και από το σχετικό e-book. Πρόκειται για μια εισαγωγή στα μεγάλα κλασικά κείμενα της αρχαιότητας που αναφέρονται στους ήρωες, στον ηρωισμό, στο ιστορικό τους περιβάλλον, αλλά και στους αντιήρωες της εποχής. Δεν είναι μόνο οι ήρωες που με τη βοήθεια κάποιου θεού αποκτούσαν υπεράνθρωπες δυνατότητες που παρουσιάζονται στο μάθημα μέσα από τα κείμενα του Ομήρου, του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη, αλλά και η αρετή και οι αδυναμίες που τους ταλάνιζαν.

Για να παρακολουθήσει κάποιος το εκπληκτικό μάθημα του Νάγκι δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερες γνώσεις της κλασικής αρχαιότητας, αλλά θα χρειάζεται κάθε φορά 2-3 ώρες προετοιμασία για να μπορεί να είναι ενεργός φοιτητής… Τολμήστε το με σοβαρότητα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων