Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

26 χρόνια φυλακή για τηλεφωνικές φάρσες στην αστυνομία!

Σε 26 (!) χρόνια φυλακή καταδικάστηκε ένας Πακιστανός, ο οποίος με τηλεφωνικές φάρσες προκάλεσε δυο ψευδείς συναγερμούς κινητοποιώντας τις κρατικές υπηρεσίες της χώρας. Ανακοινώθηκε σήμερα με… κάθε επισημότητα από τις εισαγγελικές αρχές της Λαχόρης.

Ο 30χρονος Μοχάμαντ Γιουσούφ, κάλεσε την αστυνομία δύο φορές τον περασμένο Ιούλιο στην πόλη Μουλτάν του κεντρικού Πακιστάν, λέγοντας ότι είχε τοποθετήσει βόμβες σε μία αγορά και σε ένα πάρκο όπου σύχναζαν παιδιά.Η αστυνομία, μονάδες πυροτεχνουργών και ιατρικές υπηρεσίες έσπευσαν και τις δυο φορές για να διαπιστώσουν απλώς ότι δεν υπήρχε τίποτα.

«Ο Γιουσουφ ομολόγησε και καταδικάστηκε σε 26 χρόνια στη φυλακή για δύο ψευδείς συναγερμούς και ψευδείς πληροφορίες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ασφάκ Μαλίκ, βοηθός Γενικός Εισαγγελέας στο Μουλτάν. Η αστυνομία είπε ότι ο άνθρωπος αυτός είχε χρησιμοποιήσει την κάρτα SIM ενός εκ των φίλων του, καθώς ήθελε να τον παγιδεύσει επειδή είχε μια ανταγωνιστική επιχείρηση.

Το Πακιστάν έχει εντείνει την αντιτρομοκρατική πολιτική του μετά την αιματηρή επίθεση σε ένα σχολείο όπου φοιτούσαν παιδιά στρατιωτικών στην πόλη Πεσαβάρ στις 16 Δεκεμβρίου. Σε μια από τις πιο φονικές τρομοκρατικές ενέργειες που διέπραξαν οι Ταλιμπάν σκοτώθηκαν 134 παιδιά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων