Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

27χρονος βρετανός θησαύρισε πουλώντας… αέρα σε Κινέζους!

Στην Ελλάδα υπάρχει η φράση «αυτός πουλάει αέρα κοπανιστό». Αυτό ακριβώς μπορεί να συναντήσει κανείς σήμερα στην Αγγλία όπου ένας επιχειρηματίας βγάζει χιλιάδες βρετανικές λίρες πουλώντας σε πλούσιους κινέζους επιχειρηματίες «φρέσκο αέρα».

Ο λόγος για τον 27χρονο Leo De Watts ο οποίος «μαζεύει», όπως αναφέρει ο ”Ιndependent” αέρα σε περιοχές της βρετανικής επαρχίας και τον στέλνει στην Κίνα και συγκεκριμένα στην Σανγκάη και το Πεκίνο όπου οι κάτοικοι υποφέρουν περισσότερο από την ατμοσφαιρική ρύπανση που έχει καταστήσει πλέον τον αέρα μολυσμένο.

Φυσικά οι αγοραστές του κ.Watts ανήκουν στην οικονομική ελίτ της χώρας αφού για μερικές εισπνοές καθαρού αέρα πληρώνουν 80 λίρες για κάθε βαζάκι.

Μεταξύ των προϊόντων της εταιρείας Aethaer, είναι αέρας από το Σόμερσετ, την Ουαλία και το Ντόρσετ καθώς, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, κάθε μια από αυτές τις περιοχές διαθέτει αέρα διαφορετικής ποιότητας ενώ στο βίντεο που είναι διαθέσιμο μπορείτε να δείτε και πως γίνεται το…πακετάρισμα.

Σημειώνεται πως η εταιρεία του Watts ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες και ήδη έχει πουλήσει 180 βάζα αέρα ενώ υπάρχουν αναφορές πως πέραν όσων αγοράζουν τα…προϊόντα του για να εισπνεύσουν τον βρετανικό αέρα. Κάποιοι φαίνεται πως δεν ανοίγουν ποτέ το βάζο αφού το κίνητρο της αγοράς ήταν άλλο: να κρατήσουν το βάζο ως αντιπροσωπευτικό κομμάτι μιας καινοτόμου ιδέας.

Α! Και εάν ενδιαφέρεστε, με αφορμή της κινεζικής πρωτοχρονιάς θα υπάρχει διαθέσιμη και μια εορταστική συσκευασία, 15 βάζων έναντι 888 βρετανικών λιρών.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων