Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Ο Τραμπ θα φύγει από την Ουάσιγκτον λίγα λεπτά πριν την ορκομωσία Μπάιντεν

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει  να φύγει από την Ουάσινγκτον το πρωί της ορκομωσίας του Μπάιντεν, την επόμενη Τετάρτη σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Επειδή τα σχέδια του Trump δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα σύμφωνα με πληροφορίες  του Associated Press λέγεται ότι θα πάει στην Κοινή Βάση Andrews για να παρευρεθεί σε τελετή αναχώρησης.

Αξιωματούχοι εξετάζουν το γεγονός η τελετή αναχώρησης να μοιάζει με μια κρατική επίσκεψη, η οποία θα φέρει τα εξής χαρακτηριστικά :ένα κόκκινο χαλί, έγχρωμη φρουρά, στρατιωτική μπάντα και χαιρετισμό 21 όπλων.

Ο Τραμπ, ο οποίος είχε ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν, θα πετάξει στη συνέχεια στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, για να ξεκινήσει τη μετα-προεδρία του στο Mar-a-Lago Club του, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Τραμπ θα είναι ο πρώτος πρόεδρος που θα παραλείψει τα εγκαίνια του διαδόχου του, από τότε που ο Πρόεδρος Άντριου Τζόνσον αρνήθηκε να παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του Οδυσσέα Σ Γραντ, το 1869. Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς θα παρευρεθεί στη θέση του Τραμπ.

Ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος, έσπασε μια άλλη παράδοση με τη μη παραχώρηση επισήμως τη νίκη των εκλογών στον Μπάιντεν, καθιστώντας τον, τόν πρώτο πρόεδρο που το κάνει αυτό,  από τότε που ξεκίνησε η προεδρική παράδοση το 1896. Ο πρόεδρος δεν έχει συναντήσει τον Μπάιντεν ούτε τον προσκάλεσε στο Λευκό Οίκο για συνάντηση πριν από την ορκωμοσία όπως συνηθίζουν να παραδίδουν την εξουσία, οι πρόεδροι στην Αμερική.

Ο Πένς, από την πλευρά του, μίλησε με την εκλεγμένη Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις την Πέμπτη, σύμφωνα με το Associated Press, σε φιλικό κλίμα. Να σημειώσουμε εδώ, ότι είναι η πρώτη γνωστή επαφή μεταξύ των εκλεγμένων μελών της προηγούμενης και νυν προεδρίας.

Άνθρωπος του περιβάλλοντος του Πένς μίλησε για ένα «καλό κάλεσμα» μεταξύ των δυο ομολόγων με τον απερχόμενο να συγχαίρει την Χάρις ενώ λέγεται ότι, της πρόσφερε και τη στήριξή του.

Ο Τραμπ θα φύγει κυριολεκτικά από την Ουάσινγκτον, αφού περάσουν μήνες  και διαβεβαιωθεί ότι η νίκη του Μπάιντεν είναι οριστική μάλιστα, αναμένεται να παραμείνει στη Φλόριντα με μια μικρή ομάδα βοηθών καθώς σκέφτεται το μέλλον του.

Ορισμένοι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου προτρέπουν τον Ρεπουμπλικανικό πρόεδρο να φιλοξενήσει τον Μπάιντεν για μια συνάντηση στο Λευκό Οίκο πριν από την Ημέρα της ορκωμοσίας, αλλά δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο Τραμπ είναι πρόθυμος να το κάνει αυτό, δήλωσε αξιωματούχος της διοίκησης.

Και κάτι τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό ο Τραμπ, είναι ο μόνος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που έχει κατηγορηθεί δύο φορές και σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζει την άνευ προηγουμένου επιλογή να συγχωρήσει τον εαυτό του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων