Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Το ειδικό σχολείο στη Γλυφάδα δεν θα μοιάζει με κανέναν άλλο

Ένα όνειρο πολλών ετών αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» στη Γλυφάδα καθώς, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, ο δήμος Γλυφάδας σχεδιάζει να δημιουργήσει το πρώτο ειδικό σχολείο της πόλης, το οποίο θα είναι ένα αληθινό κομψοτέχνημα.

 

‘Eνα σχολείο που έρχεται να αλλάξει συνολικά τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται η ειδική εκπαίδευση και αγωγή στη χώρα μας και να αποδείξει ότι δεν υπάρχουν μαθητές δύο ταχυτήτων.

«Είναι μεγάλη υπόθεση η οικογένεια που έχει την ανηφοριά, να αισθάνεται ότι υπάρχει εδώ και η Πολιτεία και κάνει αυτό που αξίζουν τα παιδιά. Δεν είναι δηλαδή μόνο να φτιάξεις μια δομή, είναι να τη φτιάξεις όπως πρέπει», λέει χαρακτηριστικά στο iefimerida o δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, και συμπληρώνει: «Ευελπιστούμε να το δημοπρατήσουμε φέτος γιατί έχουμε καταρχήν εξασφαλίσει το βασικό κομμάτι της χρηματοδότησης και οι μελέτες τελειώνουν. Οπότε, αν όλα πάνε καλά, στο τέλος του χρόνου μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή. Το 2023 έχουμε στόχο να το ολοκληρώσουμε».

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως η οικοδομική άδεια για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις δρομολογείται, η έγκριση από το υπουργείο Παιδείας έχει δοθεί, ενώ έχει εκδοθεί και το σχετικό ΦΕΚ. Η χρηματοδότηση έχει επίσης εξασφαλιστεί, σε μεγάλο βαθμό από την Περιφέρεια Αττικής, και το δε αμφιθέατρο περίπου 400 θέσεων που βλέπετε στη μακέτα θα καλύψει και πολιτιστικές και άλλες ανάγκες του δήμου Γλυφάδας.

Πηγή: iefimerida.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων