Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

340 μαθητές επισκέπτονται την Ολυμπία Οδό

340 μαθητές και 40 εκπαιδευτικοί από 9 σχολεία επισκέπτονται 4 σήραγγες σε 5 χλμ. αυτοκινητόδρομου και 1 υπερ-κόμβο 8 διαφορετικών κατευθύνσεων.

Πρόκειται για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης το οποίο η Ολυμπία Οδός ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016 σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας και το συνεχίζει όσο διαρκεί η κατασκευή του έργου.

Η «συνομιλία» της εκπαιδευτικής κοινότητας με τους μηχανικούς και τους εργαζόμενους στα εργοτάξια εξελίχθηκε σε μια υψηλής ποιότητας ανταλλαγή απόψεων, αφού οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν τον οδικό άξονα όχι μόνο ως προς το φυσικό περιβάλλον και τη διαμόρφωση του τοπίου αλλά και ως προς την ιδιαιτερότητα της κατασκευής του.

Οι αυριανοί χρήστες του αυτοκινητόδρομου ξεναγήθηκαν σε σημεία που δεν θα είναι προσεγγίσιμα όταν ο δρόμος θα είναι σε λειτουργία και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα συστήματα των σηράγγων, ενώ περπατούν στις ιδιαίτερες κατασκευές του υπερ-κόμβου του Ρίου, μια ανάσα από την πόλη της Πάτρας.

Δείτε το βίντεο:

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img