Κυριακή, 14 Αυγούστου, 2022

4.500 πρακτορεία ΟΠΑΠ κλειστά αύριο. “Πάμε για κλείσιμο”

Οι πράκτορες του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα προχωρούν σε 24ωρη απεργία ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή φόρου σε όλα τα παιχνίδια του OΠΑΠ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών OΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) κάνει λόγο για «εχθρική ενέργεια εναντίον του κλάδου» από πλευράς της κυβέρνησης. Πράκτορες από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας αύριο (1 Δεκ.) προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία, το ειδικό τέλος 0.05 ευρώ που επιβλήθηκε σε όλες τις στήλες όλων των τυχερών παιχνιδιών (μόνο) του OΠΑΠ, δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, θα φέρει λιγότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία, και – το σημαντικότερο – ευνοεί τον παράνομο τζόγο.

Η επιβολή του ειδικού τέλους θεωρείται ενέργεια «κατευθυνόμενη και στοχευόμενη» να ενισχύσει τους βαρόνους του παράνομου τζόγου που ευνοούνται διπλά: Πρώτον, από το «λουκέτο» που θα βάλουν πάνω από 1.000 πρακτορεία και, δεύτερον, από το πλήγμα που δέχονται τα παιχνίδια του OΠΑΠ στο σύνολό τους.

HTML tutorial

«Είναι αδιανόητο να είναι ανεξέλεγκτος ο παράνομος στοιχηματισμός και κανείς να μην ασχολείται με αυτά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν αντέχει άλλο ο κλάδος μας. Από το πρώτο ευρώ πληρώνουμε 26%, δίνουμε προκαταβολή φόρου 100%, οι παίκτες πληρώνουν φόρο 20% στα κέρδη τους, ο OΠΑΠ 30% στα μικτά έσοδα και επιπλέον τον εταιρικό φόρο. Το επόμενο βήμα είναι να κλείσουν οι επιχειρήσεις μας. Τα πρακτορεία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Αυτό το μέτρο μας στέλνει στην ανεργία, όπως και χιλιάδες υπαλλήλους μας».

με πληροφορίες από euro2day και ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων