Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

5 παραλλαγές του buzz cut για να μην σε περνάνε για φαντάρο

To buzz cut είναι πολλά περισσότερο από ένα κούρεμα με την ψιλή. Όσο εύκολο είναι να δείξεις πιο sexy με ένα στρατιωτικού τύπου κούρεμα, είναι εξίσου εύκολο να μοιάσεις και «τεντυμπόι» που τον έπιασαν οι χωροφύλακες με τον νόμο 4000.

Το buzz cut είναι είναι στην πραγματικότητα ένας στυλ κουρέματος που έχει όμως αρκετές παραλλαγές ανάλογα με το μήκος ή τα μήκη της τρίχας. Κάθε παραλλαγή δείχνει διαφορετικά σε κάθε κεφάλι και για αυτό το λόγο δεν ταιριάζει κάθε τύπος του buzz cut σε όλους.

Εφόσον λοιπόν έχει αποφασίσει να κόψεις αρκετά κοντά τα μαλλιά σου, το ερώτημα είναι ποιος τύπος buzz cut σού ταιριάζει. Κάποια buzz cut κουρέματα είναι απλά λιτά και απέριττα και κάποια άλλα πιο δημιουργικά. Αν έχεις αμφιβολία μπορείς να ρωτήσεις τον μπαρμπέρη σου ή απλά να αφεθείς στην παρόρμηση της στιγμής –άλλωστε αν γίνεις φαν του buzz cut θα πρέπει να επισκέπτεσαι τον κουρέα σου κάθε μήνα.

1. Της κατάταξης

HTML tutorial

Το τυπικό στρατιωτικό κούρεμα κάθε νεοσύλλεκτου. Όλες οι τρίχες στο ίδιο μήκος και η μηχανή ακολουθεί τις γραμμές του κεφαλιού. Ιδανικό για όσους έχουν αραίωση, ενώ συνδυάζεται και με μια πλούσια γενειάδα μερικών εβδομάδων. Μπορείς να πειραματιστείς με την κλίμακα της μηχανής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φτάσεις πάνω από τη 2η σκάλα.

2. Butch Buzz cut

Πλέον έχουμε περάσει στην κλίμακα 3-4, το μαλλί θα έχει μια ελάχιστη κίνηση λόγω του μήκους του, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να δοκιμάσεις να το στυλιζάρεις με το κατάλληλο προϊόν. Ιδανικό για όσους έχουν σγουρά μαλλιά.

3. Fade Buzz Cut

Μέχρι τώρα είχαμε δει κουρέματα με ομοιόμορφο μήκος. Στο fade αντίθετα παίζεις με διαφορετικά επίπεδα. Στο Fade τα πλαϊνά είναι πιο κοντά και σταδιακά όσο ανεβαίνουμε προς τα πάνω το μήκος των μαλλιών αυξάνει. Πολλές φορές ξεκινάμε από το 0, δηλαδή να φαίνεται δέρμα στα πλαϊνά, όμως αυτή η επιλογή δεν ταιριάζει σε όλους. Γενικά απαιτεί αρκετή περιποίηση αν επιθυμείς η διαβαθμίσεις στο μήκος της τρίχας να είναι ορατές.

4. Crew Cut

Το κλασικό «κοντά στο πλάι, λίγο πιο μακριά πάνω», που επιτρέπει στα μαλλιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού να έχουν όγκο και κίνηση. Συνήθως, μπορείς να κάνεις μια μικρή φράντζα πάνω την οποία θα στυλιζάρεις με προϊόν. Τα δε μαλλιά στα πλαϊνά ναι μεν είναι πιο κοντά από τα πάνω (εδώ μπορείς να πειραματιστείς με το μήκος τους και με το πόσο έντονη αντίθεση θα κάνουν με τα πάνω) αλλά έχουν και αυτά ενιαίο μήκος και όχι σε διαβαθμίσεις όπως στο fade. Με διαφορά ο πιο διαδεδομένος τύπος του buzz cut και ο πιο safe για να τον δοκιμάσεις.

5. Ιvy league cut

Από τη στιγμή που δεν έχουμε χρήση μηχανής για όλο το κεφάλι, πολλοί θεωρούν ότι αυτό το κούρεμα γνωστό και ως «όσα παίρνει το ψαλίδι», δεν θα έπρεπε να ανήκει στα buzz cuts. Παρόλα αυτά, ο κουρέας σου θα χρησιμοποιήσει μηχανή στα πλαϊνά. Προφανώς, δεν θα κάνει κάποιο βαθύ fade, αλλά σίγουρα μόνο το ψαλίδι δεν μπορεί να δώσει τις σωστές διαβαθμίσεις στο μήκος. Κάπως «βαρετό», αλλά διαχρονικό.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων