Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

5 απρόσμενες χρήσεις του βρεφικού ταλκ που σίγουρα δεν γνωρίζεις

Η βρεφική πούδρα που κρατάει απαλό το δερματάκι του μωρού σου, μπορεί να γίνει σύμμαχος στην… ανανέωση των ρούχων σου και την καθαριότητα του σπιτιού!

Το ταλκ δεν είναι μόνο ένα καλλυντικό προϊόν για τα βρέφη, αλλά και ένας πολύτιμος βοηθός για να σούπερ καθαριότητα!

Δες τις 5 πιο απρόσμενες χρήσεις του:

#1 Διώχνει τα μυρμήγκια:

Ρίξε λίγη βρεφική πούδρα εκεί που πιστεύεις ότι είναι η… πηγή των μυρμηγκιών ή εκεί που βλέπεις ότι μαζεύονται τις περισσότερες φορές τα συγκεκριμένα ζωύφια. Έτσι θα καταφέρεις να τα κρατήσεις μακριά από το σπίτι σου, με τον πιο ανώδυνο τρόπο!

#2 Καθαριστικό για τα κατοικίδια :

Αν ξέμεινες από το ειδικό σαμπουάν για το κατοικίδιό σου, απλά ανάμειξε ένα ξηρό σαμπουάν με λίγη πούδρα και περιποιήσου το ζωάκι σου, χαρίζοντάς του απίστευτη μυρωδιά και λαμπερό τρίχωμα.

#3 Διώχνει τη δυσοσμία από τα παπούτσια:

Αν τα αγαπημένα σου παπούτσια άρχισαν να έχουν μια άσχημη μυρωδιά, ρίξε στο εσωτερικό τους αρκετή ποσότητα ταλκ και άφησέ τα όλο το βράδυ έτσι. Το επόμενο πρωί θα έχει εξαφανιστεί η μυρωδιά.

#4 Καθαρίζει το λεκέ από λάδι:

Μόλις λερωθείς, ρίξε λίγο ταλκ πάνω στο ρούχο σου και άφησέ το για αρκετή ώρα. Θα δεις ότι μόλις το βγάλεις από το ρούχο, θα έχει απορροφηθεί ο επίμονος λεκές, χωρίς να τρίβεις για ώρες…

#5 Για να κάνεις το παλιό σου βιβλίο να μοιάζει καινούργιο:

Αν οι σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο έχουν αρχίσει να καταστρέφονται από την υγρασία, πασπάλισέ τες με λίγο ταλκ και άφησε το βιβλίο κλειστό για 1 μέρα. Μόλις το ανοίξεις θα μοιάζει σαν καινούργιο και ας το είχες από όταν ήσουν παιδάκι…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων