Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

500.000 δολάρια για μια πολυθρόνα και δύο σημαίες του Τζον Κένεντι

Η κουνιστή πολυθρόνα που είχε ο πρόεδρος Τζον Κένεντι στον Λευκό Οίκο καθώς και δύο σημαίες που ήταν στο Οβάλ γραφείο, δημοπρατήθηκαν για το ποσό των 500.000 δολαρίων, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Heritage στη Νέα Υόρκη.

Ειδικότερα, οι δύο σημαίες δημοπρατήθηκαν έναντι 425.000 δολαρίων, τέσσερις φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση. Η κουνιστή καρέκλα δημοπρατήθηκε για 87.500 δολάρια, από τιμή εκκίνησης περίπου 50.000 δολαρίων

Τα ιστορικά αντικείμενα ήταν στην κατοχή του Ουίλιαμ Ρούμποϊ, ενός εθελοντή της προεκλογικής εκστρατείας του Κένεντι το 1960.

«Οι σημαίες και η καρέκλα αγοράστηκαν από έναν συλλέκτη στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες που θεωρεί ότι θα πρέπει να παραμείνουν μαζί», δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων Ιστορικής Κληρονομιάς Τόμ Σλάτερ.

Η υψηλή τιμή οφείλεται στην αγάπη και τον σεβασμό που εξακολουθούν να τρέφουν οι Αμερικανοί για τον Κένεντι, καθώς και στο γεγονός ότι οι σημαίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που φέρουν το προεδρικό έμβλημα, είναι αντικείμενα περιζήτητα από τους συλλέκτες.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στην 50ή επέτειο της δολοφονίας του 35ου προέδρου των ΗΠΑ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων