Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

5+1 συνήθειες των… δυστυχισμένων ανθρώπων

Πόσα πράγματα γύρω σας δεν σας ευχαριστούν κι όμως συνεχίζετε να τα κάνετε απλά και μόνο επειδή πρέπει. Και ποιος είναι εκείνος που ορίζει αυτά τα πρέπει; Εσείς ή άλλοι; Ή μήπως μοίρα;

Ορίστε 6 συνήθειες που οι περισσότεροι συνεχίζετε να κάνετε καθημερινά οδηγώντας τους εαυτούς σας στη δυστυχία.

Μια δουλειά που δεν του ευχαριστεί. Να ακολουθήσεις το επάγγελμα που αγαπάς, να γίνεις αυτό που θες γιατί αλλιώς δεν θα πετύχεις και πολλά ακόμη έχουν ακούσει αρκετοί έφηβοι που τώρα είτε είναι άνεργοι, είτε απασχολούνται σε θέσεις εργασίες που δεν τους ευχαριστούν. Φράσεις που συνεχίζονται να ακούγονται. Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα σε μια δουλειά που τους κάνει ευτυχισμένους, τους προκαλεί δημιουργικά και τους ικανοποιεί.Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει. Πολλοί άνθρωποι εργάζονται καθημερινά σε θέσεις που απλά και μόνο επειδή πρέπει να ζήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια. Και πολύ καλά κάνουν απλά δεν χρειάζεται να εφησυχάζονται επειδή καταφέρνουν να πληρώνουν τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις τους. Είναι στο χέρι τους να αναζητούν το καλύτερο για τον εαυτό τους και να το διεκδικούν.

Μια σχέση που τους κρατά εγκλωβισμένους. Κάθε μέρα οφείλετε να ρωτάτε τον εαυτό σας αν είστε ευτυχισμένοι με το σύντροφό σας. Αν είναι σωστή η επιλογή. Τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο και το για πάντα χωράει μεγάλη αμφισβήτηση. Τι σημαίνει για πάντα; Είναι άδικο για τον εαυτό σας και για το σύντροφό σας να συμβιβάζεστε σε μία σχέση που δεν σας κάνει ευτυχισμένους.

Η σχέση σας με τα υλικά αγαθά: Η μανία του καταναλωτισμού οδηγεί στη δυστυχία. Η ικανοποίηση που νιώθετε κάθε φορά που αγοράζετε το νέο κινητό, ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο σας δίνει χαρά δεν έχει καμία σχέση με την ευτυχία.

Ο τρόπος που «ξοδεύετε» τον ελεύθερο σας χρόνο: Όταν γυρνάτε κουρασμένες από τη δουλειά πολλές φορές αισθάνεστε ευτυχία μόνο και μόνο επειδή ξαπλώνετε στον καναπέ και βλέπετε τηλεόραση. Ο ελεύθερος χρόνος, η διασκέδαση και η χαλάρωση θα έπρεπε να περιλαμβάνει πιο εποικοδομητικές στιγμές που σας επιτρέπουν να απασχοληθείτε με πράγματα που όντως σας κάνουν ευτυχισμένους, ό,τι σημαίνει αυτό για τον καθένα. Ένα ποτό με φίλους, μία ώρα γυμναστικής ή να παρακολουθήσετε μία θεατρική παράσταση.

Κυνηγώντας το τέλειο. Έχει ειπωθεί αρκετές φορές αλλά καλό είναι να ακούγεται. Δεν υπάρχει η τελειότητα που κυνηγάτε. Η μανία της τελειότητας είναι η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία μπορείτε να πέσετε. Αυτό που για σας είναι τέλειο για κάποιον άλλο μπορεί να είναι απλά μέτριο. Προσπαθήστε για το καλύτερο που μπορείτε και μάθετε πως θα βελτιωθείτε απ΄τα λάθη σας.

Η δυσκολία του να θέσετε όρια. Καθημερινά επιτρέπετε στους ανθρώπους γύρω σας να καταπατούν τα όριά σας. Ύστερα, γκρινιάζετε για έλλειψη σεβασμού ή κατανόησης. Γιατί να σας σεβαστείτε κάποιος όταν εσείς δεν το κάνετε για τον εαυτό σας;

Διεκδικήστε τα όριά σας και υπερασπιστείτε τον εαυτό σας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων