Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

65 τόνους φρούτα και 11 τόνους τρόφιμα διαμοίρασε η Ι.Μ.Ιεραπύτνης και Σητείας

Από την Ι.Μ.Ιεραπύτνης και Σητείας,

Τρόφιμα για δεύτερη φορά, εντός των εορτών του Αγίου Δωδεακημέρου, για τους οικονομικά ασθενέστερους συνανθρώπους μας και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες διανεμήθηκαν από την Τοπική Εκκλησία, ενόψει της εορτής των Θεοφανείων, σε 549 οικογένειες και συνολικά 1.450 άτομα. Συγκεκριμένα μέσω των 87 Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας διαμοιράσθηκαν δύο τόνοι χοιρινού κρέατος, πέντε τόνοι πατάτες, δύο τόνοι ζυμαρικά, δύο τόνοι συσκευασμένο ελαιόλαδο, 35 τόνοι πορτοκάλια και 30 τόνοι ακτινίδια.

Τα είδη διατροφής διανέμονται στο πλαίσιο του επιχορηγούμενου προγράμματος σίτισης αστέγων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, που εξασφάλιζε ο Κρητικός ΥφυπουργόςΕργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Βασίλειος Κεγκέρογλου για την Εκκλησία Κρήτης και υλοποιείται ταυτόχρονα σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις της Μεγαλονήσου μέσω της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας Κρήτης «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», ενώ τα φρούτα και το ελαιόλαδο εξασφαλίσθηκαν, κατόπιν ενεργειών της Ιεράς Μητροπόλεως από αποσυρόμενη παραγωγή μέσω σχετικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η παραλαβή των προϊόντων έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Ιανουαρίου από την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας για τις Ενορίες της ευρύτερης περιοχής Ιεράπετρας και την Κυριακή 4 Ιανουαρίου από την αίθουσα Σισσιτίου του Ιερού Ναού Γεωργίου πόλεως Σητείας για τις Ενορίες της Επαρχίας Σητείας αντίστοιχα. Οι Εφημέριοι και μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων με έκδηλη ικανοποίηση παρέλαβαν τη δεύτερη δόση των τροφίμων, που επίσης θα διανεμηθούν στους καταγεγραμμένους Ενορίτες που χρήζουν βοήθειαςκαι αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η επιλογή των οικογενειών και των ατόμων που λαμβάνουν τα προϊόντα έγινε από την Ιερά Μητρόπολη με υπόδειξη των Εφημερίων των 87 Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι γνωρίζουν άμεσα και εκ του σύνεγγυς τις πραγματικές ανάγκες των Ενοριτών τους και τις οικογένεις που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση της εποχής μας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων