Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

66.636 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Οκτώβριο σύμφωνα με το σύστημα “Εργάνη”

Δυσάρεστα είναι τα στοιχεία που προέρχονται από το πληροφοριακό σύστημα “Εργάνη” του υπουργείου Εργασίας, αφού σύμφωνα με αυτά συνολικά 66.636 θέσεις εργασίας “χάθηκαν” μέσα στον Οκτώβριο.

Παράλληλα, οι ροές μισθωτής απασχόλησης στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2014, παρουσίασαν θετικό πλεόνασμα κατά 120.287 θέσεις εργασίας, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Η συνεκτίμηση όλων των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων και δεδομένων της απασχόλησης επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι, πέραν των εποχικών διακυμάνσεων, η αγορά εργασίας έχει πλέον σταθεροποιηθεί και η ανεργία έχει εισέλθει σε φάση σταδιακής αποκλιμάκωσης» δήλωσε με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του συστήματος «Εργάνη», ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ποσοστό ανεργίας συνεχίζει την καθοδική του πορεία και τον Αύγουστο του 2014 ήταν σημαντικά μειωμένο κατά 2,1% ποσοστιαίες μονάδες από το “υψηλό” του Σεπτεμβρίου 2013 και κατά 1,9% μονάδες από τον αντίστοιχο περσινό Αύγουστο του 2013. Παράλληλα, τα στοιχεία του ΟΑΕΔ δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του παρουσιάζει συνεχή πτωτική τάση», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων