Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

7.800 απολύσεις ανακοίνωσε η Microsoft

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Περικοπές σε θέσεις εργασίας της τάξης των 7.800, με τις περισσότερες να ανήκουν στον κλάδο της τηλεφωνίας ανακοίνωσε η Microsoft σε δελτίο τύπου. Παράλληλα ανακοινώθηκε και η απομείωση περιουσιακών στοιχείων 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

750 με 850 εκατομμύρια θα αποδώσει σε αποζημιώσεις για αυτές τις απολύσεις οι οποίες συνδέονται με την πρόσφατη εξαγορά της φιλανδικής εταιρίας Nokia, η οποία είχε οριστικοποιηθεί τον περασμένο χρόνο.
Η εταιρία κολοσσός δεν έχει ακόμη οριστικοποιήσει τη γεωγραφική κατανομή των απολύσεων οι οποίες αντιστοιχούν στο 6,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού της.

«Δεν υποτιμώ διόλου αυτές τις αλλαγές στρατηγικής, δεδομένων των επιπτώσεων που έχουν στην ζωή των ανθρώπων που είναι σημαντικοί για την εταιρεία» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σάτια Ναντέλα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη προς τους υπαλλήλους. Ο ίδιος είπε ότι οι απολύσεις θα γίνουν «τους επόμενους μήνες».

Ήδη από πέρυσι η Microsoft κατήργησε 18.000 θέσεις εργασίας και αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί το λογότυπο της Νokia για τα κινητά της τηλέφωνα.

Θα ήταν ενδιαφέρον ένας θιασώτης της φιλελευθεροποίησης της αγοράς να μας εξηγήσει πώς ακριβώς η εξαγορά της Nokia και οι χιλιάδες απολύσεις, των οποίων μεγάλο μέρος θα είναι σίγουρα και στην Ευρώπη, οδηγούν στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η Ευρώπη πρέπει να πάρει χαμπάρι ότι η ανεξέλεγκτη δράση του κεφαλαίου διαλύει την οικονομία και την κοινωνία και μετατρέπει τους μοναδικούς παρόχους πλούτου και ζωντανής εργασίας, τους εργαζόμενους σε χηλό. Επίσης οι ίδιοι θιασώτες που επιζητούν και όσο το λιγότερο συμμετοχή του κράτους στην οικονομία να το που στα κράτη των απολυμένων που τώρα θα αναλάβουν να τους τροφοδοτούν με επιδόματα ανεργίας και άλλα έξοδα για την επιβίωσή τους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων