Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

7 τρόποι να κάνεις το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο

Το μικρό σπίτι μπορεί να φαίνεται μεγαλύτερο με απλές κινήσεις! Χωρίς να απαιτείται μεγάλο μπάτζετ και πολύς χρόνος.  Αν μένεις σε γκαρσονιέρα ή σε ένα μικρό σπίτι, τότε γνωρίζεις πολύ καλά τις δυσκολίες που προκύπτουν. Από την έλλειψη αποθηκευτικού χώρου έως και την αγορά αυτού του υπέροχου διακοσμητικού, το οποίο όμως δεν έχεις πού να βάλεις.

Σωστή αποθήκευση          

Οργάνωσε τα ράφια και τα συρτάρια σου βάζοντας σε μεγάλες σακούλες όσα δεν χρειάζεσαι πια και χάρισέ τα. Επιπλέον, κάποια αποθηκευτικά καλάθια ή κουτιά θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται τακτοποιημένος με τον πιο stylish τρόπο και εσύ θα οργανώσεις καλύτερα τα πράγματά σου.

 Αύξησε το φως

Το φυσικό φως έχει την ιδιότητα να κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος. Όσο περισσότερα παράθυρα έχεις, τόσο πιο ευήλιος γίνεται.

Εκμεταλλεύσου το ύψος

Μπορείς να τοποθετήσεις πολλές ραφιέρες κάπως «άναρχα» στον τοίχο ώστε να δημιουργήσεις μία όμορφη -και πολύ πρακτική- σύνθεση. Όσο για το γραφείο σου επίλεξε κάποιο έπιπλο που εξυπηρετεί σαν επιφάνεια εργασίας αλλά έχει ράφια και συρτάρια.

Η οργάνωση είναι το παν

Το μικρό σπίτι μπορεί να φαίνεται τακτοποιημένο με δύο πολύ απλές κινήσεις, αλλά και το αντίθετο. Είναι πραγματι δίκοπο μαχαίρι. Όμως, όταν είναι τακτοποιημένο αυτό κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και πιο άνετος.

Κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο

Για ένα μικρό σπίτι που δεν έχει πολύ αποθηκευτικό χώρο προτίμησε ένα κρεβάτι που θα έχει συρτάρια από κάτω ή ακόμη και κεφαλάρι. Τα μικρά σπίτια χρειάζεται να εκμεταλλευτούν για την αποθήκευση αντικειμένων όσο περισσότερο χώρο γίνεται.

Καθρέφτες

Οι καθρέφτες μπορούν να μεταμορφώσουν ένα σπίτι. Αποτελούν ένα διακοσμητικό στοιχείο που καθώς αντικατοπτρίζει τον χώρο, τον κάνει να φαίνεται και μεγαλύτερος.

Τοποθέτησε χωρίσματα

Αντί να διαλέξεις ένα μεγάλο και ογκώδες έπιπλο, προτίμησε να χωρίσεις τον χώρο χρησιμοποιώντας κάποιο φωτεινό χώρισμα. Είναι ιδανική λύση για τα μικρά σπίτια γιατί προσδίδουν πολύ στυλ και είναι πολύ πρακτικά. Είναι ιδανικά για σπίτια τύπου λοφτ.

 

Πηγή: savoirville.gr

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner