Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

9… μετεκλογικά σημεία

Γράφει η νομικός Φιλοθέη Βαρσαμή

1. Η άνοδος της άκρας δεξιάς στην Ευρώπη θα έπρεπε να έχει φέρει την ΕΕ σε επίπεδο ετοιμότητας πορτοκαλί συναγερμού. Αλλά σιγά, η Ευρώπη κοιμάται.

2. Στην Ελλάδα όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν. Καθαρή (ιστορική) πρωτιά του σύριζα, αλλά με ποσοστό που δείχνει ότι ναι μεν ο λαός δεν θέλει τη συγκυβέρνηση, αλλά και δεν εμπιστεύεται ακόμα τον σύριζα ότι θα τα καταφέρει καλύτερα. Η νίκη (άθλος!) της Δούρου, μπορεί να διαβαστεί και ως δυνατότητα μεγαλύτερης επιτυχίας-διείσδυσης του σύριζα με άλλο (άλλη, δηλαδή) αρχηγό (νομίζω).

3. Η συγκυβέρνηση θεωρεί τη διαφορά διαχειρίσιμη. Θα ανασχηματιστεί και ούτε από ατύχημα δεν θα πολυκινδυνεύει πια αφού κάτι λοβέρδοι κλπ ανανίψαντες γύρισαν ήδη στο μαντρί. Αυτό καθιστά τον σύριζα ηθικό νικητή των εκλογών μόνο, αφού πρακτικά η κυβέρνηση ενδυναμώθηκε.

4. Ελιά: πολύ ΠΑΣΟΚ για να πεθάνει.

5. Ποτάμι: δεν τα πήγε καλά. Έδωσε, άλλωστε, πολλές αφορμές. Δεν θα πω τίποτα για τα “θα βρούμε χρήματα για τα χρέη από τις επιστροφές αρχαιοτήτων και τις γερμανικές αποζημιώσεις”. Θα πω ότι κατά τη γνώμη μου το έβλαψε το “δεν είμαι με κανέναν” αλλά “συνεργάζομαι με όλους, για αυτό υπάρχω, για συνεργασίες, ψηφίστε με να συνεργαστώ”. Πιο δεν-έχω-στίγμα φάση, πεθαίνεις.

6. Το διακύβευμα των εκλογών, το ποτάμι και η λεκτικά καταγγελτική – πρακτικά υποστηρικτική συμμετοχή στην συγκυβέρνηση τσάκισαν τον μπαρμπα Φώτη. Πλας ότι η ψήφος διχάστηκε ανάμεσα σε αυτή που πέρναγε μήνυμα και στην εντελώς κουκουρούκου, με αποτέλεσμα η δημαρ και οι γέφυρες που δεν ήταν τίποτα από τα δύο, να λάβουν τις ελάχιστες ψήφους “πολυτελείας” του σταθερού πυρήνα των πιστών τους.

7. Συγχαρητήρια σε Σαμαρά, Βενιζέλο, Δένδια και Αθανασίου. Η κουλή αντιφατική πολιτική τους στο θέμα της χα πολύ την έβλαψε, όντως, και πέρασε και το “σωστό” μήνυμα: παρά το χυμένο αίμα, η χα αύξησε τα ποσοστά της και εξάγουμε πια ναζί και στην Ευρώπη.

8. Η προεκλογική σπέκουλα των καναλιών (κατά βάση αντέννα) πρέπει να μπει στα εγχειρίδια ως μάθημα ξεδιάντροπης προπαγάνδας σε μία χώρα που ο λαός πληρώνει από την τσεπούλα του ως ανεξάρτητη αρχή το ΕΣΡ. Και εις κατώτερα.

9. Να είσαι η μάνα του Φύσσα και να βλέπεις τα φασιστάκια της γειτονιάς σου, της περιοχής σου, να ψηφίζουν (και) μέσα στο σχολείο του γραμμή τους φονιάδες του παιδιού σου. Χαροκαμένη ξενιτειά στον ίδιο σου τον τόπο. Ντροπή!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων