Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Μη χρήσης μάσκας για τους πλήρως εμβολιασμένους από 1η Ιουλίου

Η συζήτηση για τη μη χρήση μάσκας έχει πλέον ξεκινήσει για τους πλήρως εμβολιασμένους και μόνο για τους εξωτερικούς χώρους. Με βάση πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, θα υπάρξουν πιθανώς στα μέσα του Ιουλίου και άλλα προνόμια για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου (ή το μονοδοσικό αντίστοιχα).

Την αλλαγή αυτή είχε προαναγγείλει με συνέντευξή του στο Reader.gr το πρωί της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σημειώνεται πως ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε πρόσφατα πως:

«Εφαρμόζουμε μέτρα δημόσιας υγείας, τα οποία έχουν περιστείλει τα δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε ένα ύψιστο αγαθό: την υγεία των πολλών και ειδικά των πιο ευάλωτων. Από τη στιγμή που εμβολιάζονται όμως οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να επανέλθουν στην κανονική τους ζωή. Αυτό το οποίο πρέπει να καταλάβουν οι ανεμβολίαστοι είναι ότι όσο μεγαλώνει ο βαθμός ανοσίας της κοινωνίας και πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος να νοσούν οι πιο ευάλωτοι από μας και να επιβαρύνουν το Σύστημα Υγείας δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν ξανά, από το φθινόπωρο για παράδειγμα, καθολικά μέτρα, τα οποία θα περιορίζουν τις ζωές των εμβολιασμένων. Μέτρα θα υπάρχουν ως προς τη δημόσια υγεία αλλά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων