Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Α. Μητρόπουλος: Παγιώνεται το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Παγιώνεται ένα ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος εξερχόμενος από τη Βουλή μετά το πέρας της ψηφοφορίας της δεύτερης δέσμης προαπαιτούμενων μέτρων για την διασφάλιση του νέου πακέτου στήριξης από τον ESM. Μάλιστα όπως σημείωσε, παρακολουθεί αυτό το ρήγμα με ανησυχία από τη στιγμή που άρχισε να αναπτύσσεται.

Ο ίδιος απέστειλε έκκληση προς τον πρωθυπουργό να αντιμετωπίσει αυτό το ρήγμα με «ευφυή και λεπτή διαχείριση». Συμπλήρωσε δε ότι ο ίδιος είναι υπέρ της άμεσης αλλά δημοκρατικής διαχείρισης χωρίς πειθαρχικές διαδικασίες και με συνεννόηση. Σε ερώτηση ωστόσο για το πώς μπορεί κάτι τέτοιο να γίνει δημοκρατικά, ο κ. Μητρόπουλος δεν μπόρεσε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση, μιλώντας για ένα modus vivendi το οποίο πρέπει να βρεθεί, δεδομένου ότι στα αριστερά κόμματα δεν υπάρχει η κουλτούρα των διαγραφών.
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής που ανέλαβε να προεδρεύσει της συζήτησης παραδέχθηκε ότι χρειάστηκε πολλές φορές να λειτουργήσει πυροσβεστικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ενώ όπως ανέφερε, προσπάθησε πολύ να μην στεναχωρήσει συναδέλφους.

Πάντως ο Αλέξης Μητρόπουλος που ανήκει ξεκάθαρα στο κομμάτι της συμπολίτευσης που στηρίζει την κυβέρνηση, ανήκει ταυτόχρονα και σε εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους στην εσωκομματική διαμάχη. Αυτή η πτέρυγα είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αποτελείται και από όλους τους διαφωνούντες με την συνθηκολόγηση Τσίπρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων