Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Αβραμόπουλος: Η διατήρηση της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας ωφελεί κ’ τους 2

Η διατήρηση της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, που ζητά από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις σχετικά τις μετεγκαταστάσεις, διαμηνύοντας παράλληλα ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό εξακολουθεί να ισχύει.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας και προεδρεύοντα του Συμβουλίου, Καρμέλο Αμπέλα, μετά το τέλος του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Έλληνας Επίτροπος τόνισε πως η διατήρηση και η ενίσχυση αυτής της συνεργασίας είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, προσθέτοντας πως τα κράτη-μέλη πρέπει να καταβάλλουν ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες, για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Ο Δ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι χρειάζονται αποτελέσματα και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, αφού πρέπει να φτάσουμε τις 3.000 μετεγκαταστάσεις κάθε μήνα από την Ελλάδα, και τις 1.500 από την Ιταλία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων