Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

ABT RS6-R και RS7-R: Τα ταχύτερα Audi ever

Η σχετική ρύθμιση ανύψωσης ισχύος είναι σημαντική όταν πρόκειται για την ακόρεστη δίψα για δύναμη που έχουν ορισμένοι πελάτες, καθώς τα σημερινά αυτοκίνητα επιδόσεων έχουν σημαντικά περισσότερα περιθώρια εξέλιξης από τους προκατόχους τους και ως είθισται οι άνθρωποι εξακολουθούν πάντα να θέλουν το κάτι παραπάνω. Πάρτε για παράδειγμα το RS6 Avant που από πριν σχεδόν δύο δεκαετίες απέδιδε “μόνο” 450 ίππους ενώ το σύγχρονο μοντέλο σκαρφάλωσε εύκολα στους 600 παρακαλώ. Η ABT ανέβασε αυτό τον αριθμό στους 740 ίππους για μια περιορισμένη έκδοση που περιορίζεται σε μόλις 125 μετατροπές. Αποκαλύφθηκε στις αρχές του μήνα, ενώ τώρα, το RS6-R κάνει το διαδικτυακό του ντεμπούτο σε video της Auditography συνεργάτη του Motor1.com. Ο ίδιος ιστότοπος είχε επίσης το προνόμιο να αποκαλύψει πρώτος τον ξάδερφο του Avant, το RS7 Sportback, που τώρα αποκαλείται RS7-R μετά από την κατάλληλη aftermarket θεραπεία.

Και τα δύο αυτοκίνητα πατούν σε τροχούς 22 ιντσών και διαθέτουν σύστημα απόληξης quad στην εξαγωγή, ενώ μοιράζονται και την ίδια απόχρωση Daytona Grey Pearl Effect σε συνδυασμό με ένα ειδικό περίβλημα. Το RS7 είναι ίσως πιο εντυπωσιακό λόγω των κόκκινων αντιθέσεων, αλλά αν θέλαμε να επιλέξουμε, θα προτιμούσαμε το Avant της Audi στο γκαράζ μας. Στο σχετικό video μάλιστα επικεντρώστε το βλέμμα σας στα ψηφιακά όργανα που δεσπόζουν στο εσωτερικό, σε μια προσπάθεια να κατανοήσετε καλύτερα τις καταιγιστικές επιδόσεις του ιδιαίτερου αυτού RS6.

Το RS6-R χρειάστηκε μόνο 3,2 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h και 10,4 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει το 0-200 km/h. Η ABT λέει ότι το βελτιωμένο Avant μπορεί να χτυπήσει τα σχεδόν 322 km/h χωρίς κόπο, κάτι περισσότερο δηλαδή από ό, τι θα χρειαστείτε ποτέ από ένα αυτοκίνητο με πίσω καθίσματα και έναν τεράστιο χώρο φόρτωσης. Φυσικά, το RS7-R πέτυχε σχεδόν τους ίδιους αριθμούς επιδόσεων, καθώς πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για το ίδιο αυτοκίνητο. Λάβετε υπόψη σας ότι αυτά δεν είναι τα πιο ισχυρά Audi που δημιούργησε η ABT, καθώς αυτός ο τίτλος ανήκει στο RS6-E Hybrid, ένα ηλεκτρικό wagon με ισχύ 1.018 ίππους.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων