Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021

Αχτσιόγλου: Να παραταθεί η προστασία πρώτης κατοικίας ως το τέλος του έτους

Καλούμε την κυβέρνηση να παρατείνει τώρα την προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Η πρώην υπουργός σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν, όταν όλοι οι πολίτες καλούνται να μείνουν στο σπίτι, να υπάρχει ζήτημα άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που θα συμβεί με τα σημερινά νομικά δεδομένα στις 30 Απριλίου».

Η κ. Αχτσιόγλου είπε επιπρόσθετα ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει «ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάκριση των στρατηγικών κακοπληρωτών και των πολιτών οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν σε αδυναμία πληρωμών».

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε συμφωνήσει στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς ότι με το που λήξει η έκταση του νόμου Κατσέλη-Σταθάκη, θα υπάρξει συνολικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, που θα περιλαμβάνει και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Αχτσιόγλου: Απογοητευτική η απόφαση του Eurogroup

   Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση του Eurogroup «δεν ήταν απλώς απογοητευτική, αλλά θα δημιουργήσει τριγμούς στη συνοχή της ΕΕ και είναι εξαιρετικά πιθανό να οδηγήσει σε μια νέα κρίση χρέους για την Ευρωζώνη». Είπε ότι τη ρευστότητα 12 δισ. από την ΕΚΤ, οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να τη μεταβιβάσουν στην πραγματική οικονομία και πως για να γίνει αυτό «δεν μπορεί να αφεθεί στην καλή τους προαίρεση» και ότι χρειάζεται ισχυρή κρατική παρέμβαση.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων