Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

AEK: Γήπεδο πλούτου σε χρήμα, μνήμες, συναισθήματα

Η παρουσίαση των σχεδίων για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια επιβεβαίωσε κατ΄αρχήν όσα ζουν από την ημέρα της επιστροφής Μελισσανίδη οι φίλοι της ομάδας. Προοπτική και όραμα για το μέλλον.

Μονολεκτικά θα μπορούσε κανείς να περιγράψει ως εξής την εκδήλωση για το πλάνο του νέου γηπέδου: Πλούτος….

Πλούτος σε σύγχρονες παροχές, αισθητική και αρχιτεκτονική άποψη της «Αγίας Σοφιάς».
Πλούτος σε μνήμες για τις συμβολικές γωνιές του νέου γηπέδου και όλα όσα το συνδέουν με το βυζαντινό και προσφυγικό παρελθόν της ΑΕΚ.

Πλούτος σε συγκίνηση για τον τρόπο που παρουσιάστηκε η ιστορία του συλλόγου, στο σενάριο του video στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Κώστας Βουτσάς.

Πλούτος σε συναισθήματα για τους φίλους της ομάδας, που ένιωσαν συγκίνηση ξαναζώντας την ιστορική διαδρομή και ενθουσιασμό μαθαίνοντας τις λεπτομέρειες για το παλάτι που θα κατασκευαστεί στον ίδιο χώρο.

Πλούτος σε ιδέες για να προχωρήσει όσο το δυνατόν συντομότερα το έργο, με την οικονομική συνδρομή πολλών με λίγα και λίγων με πολλά, όπως ήταν το κεντρικό moto.
Ο Μελισσανίδης κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να επανενώσει έναν ολόκληρο κόσμο που ήταν απογοητευμένος και δίχως όνειρο για την αγαπημένη του ομάδα.

Με το γήπεδο που παρουσίασε, με την διοικητική στιβαρότητα και ασφάλεια που προσφέρει στην ΑΕΚ, με την προοπτική που εγγυάται, δείχνει αποφασιστικότητα ταιριαστή με το μέγεθος του συλλόγου που ηγείται.

«Κατηγορείται» ότι επέστρεψε μόνον όταν η ΑΕΚ διαλύθηκε και εξευτελίστηκε με τον υποβιβασμό της, ώστε να τη σώσει με το μικρότερο δυνατό οικονομικό κόστος και να επενδύσει πάνω στη λαχτάρα των οπαδών της για αναγέννηση. Ότι στηρίζεται σε αυτή τη δίψα και την εκμεταλλεύεται με ατάκες πολιτικάντη.

Ακόμα κι έτσι να είναι, δεν παύει να αποτελεί ηγέτη και μπροστάρη μιας προσπάθειας που έχει εκατομμύρια πιστούς. Η επιχειρηματική ικανότητά του, η οικονομική ευρωστία του, οι διασυνδέσεις του σε όλους τους χώρους και η γνώση του ποδσφαίρου σε επίπεδο προσκηνίου και παρασκηνίου, καθιστούν την ΑΕΚ του Μελισσανίδη, την ΑΕΚ των ευτυχισμένων ξανά οπαδών της, την ΑΕΚ της υπερσύγχρονης Νέας Φιλαδέλφειας, μια δύναμη που μπορεί να αλλάξει συνολικά τα δεδομένα και τα στάτους του ελληνικού ποδοσφαίρου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων