Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

ΑΕΚ: Ή στον Βιντιάδη ή στον… Άδη

Η διασωληνωμένη διοικητικά και αγωνιστικά ΑΕΚ δεν έχει την πολυτέλεια να οργίζεται σε βάρος του Δημήτρη Βιντιάδη, επειδή ο υποψήφιος αγοραστής της ζήτησε ακόμη ένα μήνα προθεσμία για να βρει τα χρήματα από το εξωτερικό, να αποκτήσει συμπαίκτες και να μπορέσει να γίνει ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

Ασφαλώς και υπάρχει λόγος απογοήτευσης για τη νέα καθυστέρηση, από τη στιγμή που προβλήθηκε ως αιτία η διαπίστωση εκ μέρους του Βιντιάδη πως οι υποχρεώσεις και οι ανάγκες της εταιρείας είναι υπερδιπλάσιες από τα 8-10 εκατομμύρια ευρώ που είχαν αρχικώς εκτιμηθεί. Αυτή η εκτίμηση είχε γίνει προ μηνών και δεν μπορεί να την επικαλείται ως λόγο καθυστέρησης ο νεαρός επιχειρηματίας.

Ο Βιντιάδης έχει όμως κάθε λόγο να ζητεί κι άλλη προθεσμία εφόσον ψάχνει χρήματα για να μπορέσει να πάρει την ΑΕΚ και να ξεκινήσει την προσπάθεια σωτηρίας της. Αν πρέπει να περιμένει τους Κινέζους για ακόμη ένα μήνα, η ΑΕΚ πρέπει να περιμένει μαζί του διότι δεν υπάρχει κάτι άλλο να περιμένει.

Πράγματι η ΑΕΚ μπορεί να μην αντέξει ούτε για ένα μήνα ακόμη. Εάν, όμως, δοθούν 300-400 χιλιάρικα (από τον ίδιο τον Βιντιάδη, από τον Φωτίου ή όποιον άλλο θέλει και μπορεί) μέσα στον Γενάρη, η ΑΕΚ θα αντέξει. Διασωληνωμένη, αλλά με σφυγμό.

Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει πάει η δουλειά εδώ και καιρό. Κι έτσι θα γίνει και τώρα. Αυτό που είχε πει ο Θωμάς Μαύρος, ότι η ΑΕΚ ή θα πάει στον Βιντιάδη ή θα πέσει στη Δ Εθνική, μπορεί να ακούγεται υποτιμητικό και εξευτελιστικό για το μέγεθος μιας τέτοιας ομάδας. Μόνο που μπροστά στα όσα υποτιμητικά και εξευτελιστικά για την ΑΕΚ έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, αποτελεί απλώς μια πραγματικότητα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων