Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Αφαίρεση από τα θεμέλια

Γράφει ο Μανόλης Καμπουράκης

Η περίοδος μεταγραφών βρίσκεται στο κόκκινο και όλες οι ομάδες τρέχουν για να φτιάξουν τα καλύτερα δυνατά ρόστερ της επόμενης σεζόν. Όλες οι ομάδες σε κάποιες θέσεις είναι έτοιμες από πέρυσι και σε κάποιες άλλες χρειάζονται ενίσχυση ενώ αν μπει ο αστάθμητος παράγοντας της πώλησης τότε η ενίσχυση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Έτσι και ο Ολυμπιακός σε κάποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση και σε κάποιες άλλες είναι έτοιμος. Υπολογιστικά η ομάδα του Πειραιά στοχεύει σε τουλάχιστον 5 μεταγραφές ενδεκάδας, με λίγα λόγια δεν ξέρει την μισή ενδεκάδα που θα παίζει τον Σεπτέμβρη ενώ έχει και νέο προπονητή. Μέσα σε όλο τον μεταγραφικό πυρετό έρχονται και δημοσιεύματα που θέλουν παίκτες του Ολυμπιακού να παίζουν σε λίστες άλλων ομάδων και ειδικότερα στις πρώτες θέσεις.

Τα τελευταία δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ενδιαφέρον αγγλικών ομάδων αλλά και της Μπενφίκα για τον Ομάρ, πριν λίγες μέρες τελείωσε ο βομβαρδισμός των ειδήσεων για το ενδιαφέρον της Φενέρ για τον Μιλιβόγιεβιτς ενώ εδώ και κάποιους μήνες ακούγεται συνεχώς το όνομα του Μαζουακού για ομάδες του εξωτερικού. Αν πωληθούν αυτοί οι τρεις ο Ολυμπιακός θα βγάλει περίπου 20 εκατομμύρια αλλά με ποιο κόστος; Οι 5 παίκτες ενδεκάδας που χρειάζονται έχουν γίνει αυτομάτως 8! Η ομάδα θα χρειάζεται χτίσιμο από την αρχή καθώς έχουν αφαιρεθεί και τα θεμέλιά της σε μια σεζόν όπου Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν έτοιμες και δυνατές ομάδες. Άρα καλό θα ήταν ο Ολυμπιακός να εφαρμόσει πολιτική χωρίς να πουλάει, να κοιτάξει να καλύψει τις μεγάλες τρύπες της προηγούμενης σεζόν και να βοηθήσει λίγο τον νέο προπονητή του, Μάρκο Σίλβα στο δύσκολο έργο του.

Κάθε χρόνο στον Πειραιά οι απαιτήσεις διοίκησης, οπαδών και τύπου είναι τεράστιες. Νταμπλ και πορεία στην Ευρώπη δεν είναι εύκολα για κανέναν. Αν η ομάδα του Πειραιά λειτουργούσε με την διαδικασία σταδιακής δημιουργίας δυνατών ενδεκάδων στην διάρκεια 2-3 χρόνων τότε το έργο θα ήταν ευκολότερο αλλά κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός χαλάει και φτιάχνει μία ενδεκάδα από την αρχή. Φέτος αυτό είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο ειδικότερα μετά την περσινή χρονιά. Η διοίκηση όμως σκέφτεται να πουλήσει ότι καλύτερο υπήρχε πέρυσι στον Ολυμπιακό σκεπτόμενη το παρόν και όχι το μέλλον. Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει θα ήταν να πατούσε πάνω σε αυτούς και τα πολύχρονα συμβόλαιά τους και να χτίσει πάνω τους και στους πυλώνες του Ολυμπιακού την ομάδα του μέλλοντος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων