Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Αφιερωμένη στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ η πρώτη σελίδα της Apple και οι αγώνες του NBA (ΦΩΤΟ)

H Apple αφιέρωσε στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ την πρώτη σελίδα του apple.com, με αφορμή την επέτειο για τη γέννησή του, ενώ και οι αγώνες του NBA θα είναι αφιερωμένοι στην επέτειο της γέννησής του (είχε γεννηθεί στις 15 Ιανουαρίου του 1929 και δολοφονήθηκε το 1968)

«Σήμερα συλλογιζόμαστε τη ζωή και το όραμα του Δρ. Μάρτιν και το έργο που συνεχίζεται υπηρετώντας τις ευρύτερες ανησυχίες της ανθρωπότητας», αναφέρεται στο συνοδευτικό μήνυμα.

Στην πρώτη σελίδα της αμερικανικής έκδοσης του site της Apple κυριαρχεί μια κλασική, ασπρόμαυρη φωτογραφία του εφημέριου που πάλεψε ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και δολοφονήθηκε στις 4 Απριλίου του 1968 στο Μέμφις του Τενεσί.

Ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, έχει αρκετές φορές αναφέρει ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αποτελεί πηγή έμπνευσης για το έργο του, λέγοντας μάλιστα πως στο γραφείο του υπάρχουν πάντα φωτογραφίες του Αμερικανού αγωνιστή.

Η επέτειος για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είναι επίσημη, ομοσπονδιακή αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες και εορτάζεται κάθε τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, κοντά δηλαδή στην ημερομηνία γέννησή του, τη 15η Ιανουαρίου (του 1929).

Φέτος η Apple παρότρυνε τους εργαζόμενους της να εργαστούν ανήμερα της αργίας και δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει σε δωρεές 50 δολάρια για κάθε ώρα εργασίας.

ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ NBA

Παράλληλα, μέρα αφιερωμένη στον μεγάλο ηγέτη Μάρτιν Λούθερ Κινγκ θα είναι η σημερινή και στα γήπεδα του NBA. Όλες οι γηπεδούχες ομάδες έχουν ετοιμάσει κάτι στη μνήμη του Δρ. Μάρτιν και το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα γεμάτο, αφού θα διεξαχθούν 12 αναμετρήσεις, δηλαδή θα παίξουν οι 24 από τις 30 ομάδες της λίγκας.

mar

nba

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img