Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021

«Αφού δεν είναι οικονομικοί μετανάστες, να κάτσουν στην Ελλάδα οι πρόσφυγες»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς</em>

«Ισλαμική εισβολή στην Ευρώπη», και κατ’ επέκταση και στην Ολλανδία, χαρακτήρισε ο ηγέτης της ολλανδικής Ακροδεξιάς Γκερτ Βίλντερς, μιλώντας έντονα στη Βουλή. Η συντηρητική κυβέρνηση της Ολλανδία διαμηνύει ότι είναι πρόθυμη να ανοίξει τα σύνορά της σε περισσότερους πρόσφυγες, εφόσον συμφωνήσουν να δεχτούν περισσότερους πρόσφυγες όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απηύθυνε έκκληση στα κράτη-μέλη της ΕΕ για μία πιο δίκαιη ανακατανομή των προσφύγων.

Ο Βέντερς, επέμεινε ότι οι περισσότεροι είναι οικονομικοί μετανάστες και όχι πρόσφυγες πολέμου. «Εξ ου και επιδιώκουν να πάνε στη Βόρεια Ευρώπη», εξήγησε. Ο Βίλντερς μίλησε για καθαρή «ισλαμική εισβολή, που απειλεί την ευημερία, την ασφάλεια, τον πολιτισμό και την ταυτότητα» τόσο της Ευρώπης ως σύνολο όσο και της Ολλανδίας μεμονωμένα.

«Περνούν απέναντι στην Ευρώπη μάζες νεαρών ανδρών με γένια, γύρω στα ’20, που τραγουδούν Αλάχου Ακμπάρ (ο θεός είναι μεγάλος)», υποστήριξε.
«Η Τουρκία, η Ελλάδα, η ΠΓΔΜ, η Σερβία είναι ασφαλείς χώρες. Εάν προσπαθείς να το φύγεις από εκεί, το κάνεις για τα οφέλη και για ένα σπίτι», κατέληξε ο Βίλντερς.

Σημειώνεται ότι το ευρωσκεπτικιστικό και αντιισλαμικό κόμμα του Βίλντερς είναι πρώτο στις δημοσκοπήσεις στην Ολλανδία. Και όλα αυτά φυσικά στην Ευρώπη, που μας κουνά το δάχτυλο. Όμως το δάχτυλο μας το κουνάνε και οι έλληνες πολιτικοί και μας φωνάζουν να εξευρωπαϊστούμε. Δεν έχουν πάρει είδηση ακόμη που οδεύει η Ευρώπη.

Πάλι με βάσει τις δημοσκοπήσεις την Ολλανδία, περίπου το 54% των ολλανδών ψηφοφόρων δεν συμφωνούν να δεχθεί η χώρα περισσότερους από τους 2.000 πρόσφυγες. Οι ποσοστώσεις Γιούνκερ ωστόσο κάνουν λόγο για 9.000 μετανάστες, με τον Ολλανδό πρωθυπουργό να δέχεται το μέτρο αλλά μόνο ως «προσωρινή λύση»

Με πληροφορίες από Τα Νέα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων