Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Αυτό το πλεόνασμα ποιος θα το (πρωτο)πάρει;

Εκνευρισμό  έχει προκαλέσει τελικώς στο Μέγαρο Μαξίμου η συζήτηση που άνοιξε γύρω από το πρωτογενές πλεόνασμα, μετά τη σπουδή του Αντώνη Σαμαρά να προαναγγείλει από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ότι θα το μοιράσει σε ένστολους και συνταξιούχους.

Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού έχουν ξυπνήσει τα ένστικτα της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς που θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τάζει ενισχύσεις αδυνάμων την ώρα που συνεχίζει να κόβει από διάφορες κοινωνικές ομάδες. Για παράδειγμα ο Βύρων Πολύδωρας που αντέδρασε με ερώτησή του στη Βουλή στην περικοπή του επιδόματος των άγαμων θυγατέρων αμφισβητεί την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος. Το ίδιο πράττει και ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος εσχάτως διαφοροποιείται συχνά από το Μαξίμου αμφισβητώντας το sucess story της κυβέρνησης.

Ως προς την ουσία των όσων είπε ο κ. Σαμαράς καταγράφηκε αντίδραση και από το ΠΑΣΟΚ καθώς ο αρμόδιος επί των οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε ότι  ως κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί με την ενίσχυση των ένστολων από το πρωτογενές πλεόνασμα και ότι προτιμά σαφέστατα αυτό να διατεθεί στους άνεργους και σε όσους δεν έχουν καθόλου εισοδήματα.

Στον χορό μπήκε και η Θεοδώρα Τζάγκρη από το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών λέει ψέματα για το πλεόνασμα και ότι το όλο θέμα αφορά μία “φαντασιακή κατάσταση”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων