Παρασκευή, 6 Αυγούστου, 2021

Αγία Σοφία – Σαββόπουλος για τα ψηφιδωτά: Ακούω το βουβό κλάμα τους μέσα μας

Για τη δική του στενή σχέση με την Κωνσταντινούπολη «μίλησε» μέσω Facebook ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε ως απαίσια είδηση τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ο κ. Σαββόπουλος παρέπεμψε στα λόγια της κ. Αρβελέρ, η οποία είπε ότι δεν θα της φαινόταν παράξενο αν δάκρυζαν τα ψηφιδωτά του ναού της Αγιά Σοφιάς λέγοντας ότι κι εκείνος ακούει το βουβό κλάμα τους μέσα μας.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Απαίσια είδηση.Τυχαίνει να ‘χω καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, ο πατέρας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Φανάρι, τελείωσε την Μεγάλη του Γένους Σχολή, είμαι γεμάτος από ιστορίες για την Αγία Σοφιά αυτό το κατόρθωμα ενός οικουμενικού πνεύματος που τώρα γίνεται τζαμί και χαράμι σε μια θρησκοληψία, μια μισαλλοδοξία, μια φτηνή πολιτική, παρά την έντονη αντίδραση όχι μόνο της ΟΥΝΕΣΚΟ αλλά και του πνευματικού κόσμου της ίδιας της Τουρκίας και φυσικά όλων των φορέων πολιτισμού όπου γης. Η υπέροχη Αρβελέρ, είπε ότι δεν θα της φαινόταν παράξενο αν δάκρυζαν τα ψηφιδωτά του ναού της Αγια Σοφιάς. Κι εγώ ήδη ακούω το βουβό κλάμα τους μέσα μας».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων