Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

Αγία Σοφία: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες μετατροπής από μουσείο σε τζαμί (vid)

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Σήμερα, μάλιστα, υπάλληλοι του δήμου Κωνσταντινούπολης άρχισαν να αφαιρούν τις πινακίδες του τουρκικού υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού όπου αναγράφεται η ένδειξη «μουσείο».

Εικόνες από τις εργασίες που ξεκίνησαν στην Αγία Σοφία για τη μετατροπή της σε τζαμί μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα. Σε πολλές από αυτές διακρίνονται οι εργάτες να μπαίνουν στην Αγία Σοφία από τα παράθυρα. Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, αυτό συμβαίνει γιατί πρόκειται να γίνουν κάποιες εργασίες για να τοποθετηθούν κουρτίνες ώστε να καλυφθούν οι αγιογραφίες και τα ψηφιδωτά.

HTML tutorial

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική εφημερίδα Hurriyet είχε γράψει ότι στην Αγία Σοφία θα τοποθετηθούν ειδικές κουρτίνες οι οποίες θα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της προσευχής, ενώ στο πάτωμα θα τοποθετηθούν χαλιά τα οποία θα φωτίζονται για να σκοτεινιάζει ο χώρος και να μη φαίνονται οι αγιογραφίες.

Αυτό σημαίνει ότι και οι επισκέπτες πλέον στην Αγία Σοφία θα πρέπει για να μπουν στον ναό να βγάζουν τα παπούτσια τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ, εργασίες γίνονται και στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας.

Bild: Ο Ερντογάν θέλει να κάνει κήρυγμα στην Αγία Σοφία
Την ίδια ώρα, σε αποκαλύψεις για τα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί προχωρά η γερμανική εφημερίδα Bild. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «plan B» του προέδρου της Τουρκίας, καθώς αναφέρει ότι ο Ερντογάν «όχι μόνο θέλει να προσευχηθεί στις 24 Ιουλίου, όταν θα ανοίξει για πρώτη φορά ως τζαμί στο κοινό, αλλά σχεδιάζει να κάνει και κήρυγμα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων