Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Άγκυρα: Νέες προκλητικές ενέργειες – Αυξάνει την «επιτήρηση» στην Ανατολική Μεσόγειο

Σε νέες πειρατικές ενέργειες με τις οποίες φιλοδοξεί να αλλάξει το status quo στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο σχεδιάζει να προχωρήσει η Άγκυρα.

Όπως μεταδίδει ο ενημερωτικός σταθμός ΣΙΓΜΑ στην Κύπρο, η Τουρκία προσανατολίζεται στο να αυξήσει την «ασφάλεια στη θάλασσα» και αποφάσισε να εγκαθιδρύσει 5 «πύργους ναυτικής κυκλοφορίας» στις ακτές της και στα Κατεχόμενα, «προκειμένου η Ελλάδα να σταματήσει τις επιθέσεις κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο»!

Σύμφωνα πάντα με το Κυπριακό «ΣΙΓΜΑ» το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών θα συστήσει 5 σταθμούς ακτοφυλακής σε διαφορετικές περιοχές της ανατολικής Μεσογείου.

Τρεις από αυτούς τους σταθμούς θα κατασκευαστούν στις περιοχές Zafer Burnu (ακρωτήριο Απόστολου Ανδρέα), Zeytinlik και Sadrazamköy των Κατεχομένων και oι άλλοι 2 σταθμοί στην Αντιόχεια και τη Μερσίνα.

Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Τουρκιγέ», τα χαρακτηριστικά του συστήματος Coast Watch Station είναι πολύ εξελιγμένα και θα μπορούν να ελέγχουν με κάθε λεπτομέρεια την διέλευση όλων των πλοίων από την περιοχή, που η Τουρκία ορίζει ως «δική της υφαλοκρηπίδα».

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, η ενέργεια αυτή θα αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή, καθώς θα αποτρέπει «επιθετικές κινήσεις» των ελληνικών πλοίων στην περιοχή.

Πηγή: sigmalive.com

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων