Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Αγοράστηκαν όλα τα bitcoin; Τι συμβαίνει με το κρυπτονόμισμα;

Τις τελευταίες ώρες στα κοινωνικά δίκτυα (κυρίως κινεζικά) κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο, το οποίο δείχνει να είναι στιγμιότυπο screenshot με εντολή πώλησης 21 εκατομμυρίων Bitcoin στο ανταλλακτήριο Binance. Πολλοί influencers ισχυρίστηκαν πως την στιγμή που έλαβε μέρος αυτή η ψεύτικη πώληση (καθώς 21 εκατομμύρια είναι η συνολική κυκλοφορία των νομισμάτων – που δεν βρίσκεται καν στην κυκλοφορία) σημειώθηκε απότομη πτώση στην τιμή διαπραγμάτευσης του ψηφιακού νομίσματος.

Εταιρείες αναλύσεων όπως η CipherTrace & CryptoQuant, αναλύοντας το order book του Binance, διαβεβαιώνουν πως ποτέ δεν έλαβε θέση ακόμα και ψεύτικη εντολή στο ανταλλακτήριο εκείνη την ώρα.

Η Yi He, εκπρόσωπος τύπου του ανταλλακτηρίου διαβεβαίωσε πως πρόκειται για ψεύτικο βίντεο, ενώ δεν δίστασε να κατηγορήσει ευθέως τα προαναφερθέντα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων για αυτή την ενέργεια.

HTML tutorial

Τόσο το Huobi αλλά και το OKEx με δηλώσεις τους αποποιήθηκαν την ευθύνη.

Τόσο το OKEx αλλά και το Huobi έχουν φροντίσει να θέσουν τις έδρες τους εκτός των συνόρων της Κίνας, επιλέγοντας αντίστοιχα την Μάλτα και τις Σεϋχέλλες. Η κόντρα είναι προσωπική, και δεν είναι μόνο στον ανταγωνισμό μεταξύ των ανταλλακτηρίων. Ο πρώην CEO και CTO του OKEx άλλοτε ισχυρότερου ανταλλακτηρίου στην Κίνα, εγκατέλειψαν τις θέσεις τους για να ξεκινήσουν το Huobi και το Binance αντίστοιχα. Το 2017 ο CEO του OKEx είχε κατηγορήσει το Huobi ως “our doppelgänger” – δηλώνοντας πως η μίμηση είναι η πιο ειλικρινή μορφή κολακεύματος. Με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς συναλλάγματος στην Κίνα, κανένα ανταλλακτήριο δεν μπορεί να πωλήσει κρυπτονομίσματα απευθείας σε yuan, για αυτό ο πιο δημοφιλής τρόπος είναι η αγορά Tether.

Α​ποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.  

πηγή: liberal.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων