Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Άγρια επεισόδια στη Μινεάπολη για τη δολοφονία του Φλόιντ~ Τραμπ: Αποστολή εθνοφρουράς

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν στη Μινεάπολη μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς. Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον δήμαρχο να πάρει τον έλεγχο, διαφορετικά θα στείλει την εθνοφρουρά.

Έτοιμος να στείλει την εθνοφρουρά στη Μινεάπολη δηλώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, καθώς άγρια επεισόδια σημειώθηκαν στην αμερικανική πόλη το βράδυ της Πέμπτης μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς.

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον δήμαρχο της Μινεάπολης για «έλλειψη ηγεσίας» και τον κάλεσε να πάρει τον έλεγχο της πόλης διαφορετικά θα στείλει την εθνοφρουρά.

Χαρακτηρίζοντας «εγκληματίες» τους ταραχοποιούς, ο Τραμπ τόνισε ότι «αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ».

«Δεν θα κάτσω και θα βλέπω να συμβαίνει αυτό σε μια σπουδαία αμερικανική πόλη, τη Μινεάπολη. Πλήρης έλλειψη ηγεσίας» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Είτε ο πολύ αδύναμος ριζοσπάστης αριστερός δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, οργανωθεί και πάρει τον έλεγχο της πόλης ή θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα κάνω τη δουλειά σωστά» πρόσθεσε.

«Αυτοί οι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα το επιτρέψω αυτό να συμβεί. Μόλις μίλησα με τον κυβερνήτη Τιμ Βαλτζ και του είπα ότι ο στρατός είναι πλήρως μαζί του. Παρά οποιαδήποτε δυσκολία θα ανακτήσουμε τον έλεγχο, αλλά όταν αρχίζουν οι λεηλασίες αρχίζουν και οι πυροβολισμοί. Σας ευχαριστώ!» έγραψε σε άλλο μήνυμά του ο Τραμπ.

Νύχτα ταραχών στη Μινεάπολη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Ταραχές σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Μινεάπολη, με διαδηλωτές να εισβάλουν σε αστυνομικό τμήμα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων προσπαθώντας να περιορίσουν το εξαγριωμένο πλήθος που εισέβαλε στο κτίριο, έσπασε τα παράθυρά του και κάποιοι, μάλιστα, προσπάθησαν να το πυρπολήσουν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων