Τρίτη, 16 Αυγούστου, 2022

Άγρια κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

Τα πνεύματα οξύνθηκαν χτες κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη δικαιοσύνη στη Βουλή, με την κόντρα Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη να περνάει από το πολιτικό στο προσωπικό επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός θεωρώντας πως ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε στις αιτιάσεις του για παρεμβάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων στη Δικαιοσύνη σχολίασε, «αντί να απαντήσετε, δεν είπατε για την ταμπακιέρα για τη διαπλοκή, για το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με τη Siemens. Οι κυβερνήσεις 2012-2015 παρενέβησαν στη δικαιοσύνη με αντισυνταγματικές διατάξεις. Άκουσα το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να λένε πως αυτές τις παρεμβάσεις πρέπει να τις άρουμε. Πράγματι θα φροντίσουμε το επόμενο διάστημα να το κάνουμε αυτό».

«Ο κύριος Μητσοτάκης προσπάθησε να δημιουργήσει την εικόνα πως για όλα τα δεινά ευθύνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευθύνεται για όλα τα δεινά ενώ, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχουν καμιά ευθύνη. Προσπάθησε να παρουσιάσει την ψευδή εικόνα πως τα πάντα έχουν καταστραφεί στην χώρα τους τελευταίους 15 μήνες. Η έκθεση του ΟΟΣΑ διαψεύδει τον κύριο Μητσοτάκη.Εσείς μέσα σε τρία χρόνια φέρατε μέτρα 63 δις και λέτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατέστρεψε όλα σε 15 μήνες.

Δεν ισχυρίζομαι πως η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία είναι παραδεισένια. Όμως από την άλλη πλευρά το να δημιουργείται η κατάσταση πως εμείς πήγαμε να δημιουργήσουμε καταστροφή στην οικονομία ενώ εσείς τα πηγαίνατε περίφημα είναι ψευδές».

HTML tutorial

Η απάντηση του Προέδρου της ΝΔ ήταν αδυσώπητη, προχωρώντας ακόμη και σε επιχειρήματα περί παραίτησης της κυβέρνησης.

«Η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη κ. Τσίπρα. Όταν εισηγούμασταν εμείς τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ εσείς τις καταδικάζατε ως νεοφιλελεύθερες. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση».

«Αλλά και ο κ. Γκουρία έγινε αγαπημένος σας συνομιλητής μετά την κα Μέρκελ. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα κ. Τσίπρα. Όλες οι δημοσκοπήσεις πιστεύουν ότι η 9 στους 10 ότι η χώρα πάει στη λάθος κατεύθυνση. Ας υποθέσουμε ότι διαφωνούμε στην ερμηνεία για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης αυτούς τους 15 μήνες.

Σας προτείνω κ. Τσίπρα μία έντιμη συμφωνία. Εμείς θα ψηφίσουμε για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τα δάνεια στα κανάλια και τα κόμματα. Εσείς θα ψηφίσετε όμως την εξεταστική επιτροπή για τα capital controls και την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Για να μάθουμε πραγματικά την αλήθεια. Να κληθεί ο κ. Βαρουφάκης να μάθουμε αν υπήρχε σχέδιο Β. Κατανοώ τη μεγάλη ανάγκη την οποία έχετε να υπερασπιστείτε στελέχη σας. Όπως τον κ.Καρανίκα. Το πρόβλημα είναι ότι τον προσλάβατε στη γραμματεία πολιτικού σχεδιασμού».

Και μη χειρότερα!

Πηγή: cnn.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων