Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Αγρίνιο: Κατέθεσε αίτημα ακύρωσης της προδικασίας

Ο 49χρονος ιερέας από το Αγρίνιο, που κατηγορείται για τον βιασμό και τη σεξουαλική παρενόχληση δυο ανήλικων κοριτσιών, δεν προφυλακίστηκε καθώς ο δικηγόρος του, Δημήτρης Νικάκης, κατέθεσε αίτημα ακύρωσης της προδικασίας.

Όπως αναφέρει στο prothothema.gr ο δικηγόρος του 49χρονου ιερέα, αν ακυρωθεί η προδικασία τότε ο ιερέας θα αφεθεί ελεύθερος χωρίς να απολογηθεί:

«Δεν απολογήθηκε σήμερα ο 49χρονος ιερέας και εντολέας μου. Θα αποφανθεί το συμβούλιο επί της ακυρώσεως της προδικασίας και βλέπουμε. Αν ακυρωθεί η προδικασία ο ιερέας δεν θα απολογηθεί θα αφεθεί ελεύθερος. Αν δεν ακυρωθεί τότε θα απολογηθεί αύριο το πρωί» αναφέρει και προσθέτει:

«Φιλοδοξώ πως θα γίνει δεκτή η αίτηση διότι δεν υπάρχει αυτόφωρο αδίκημα. Μιλάμε για κατασκευασμένη δικογραφία καθ ολοκληρίαν ως προς την ουσία της, αλλά και ως προς την διαδικασία του αυτοφώρου. Δεν υπάρχει πορνογραφικό υλικό αυτό είναι μια εφεύρεση των προανακριτικών αρχών, με τις οποίες έχουμε συνέχεια. Οι κύριοι ή αγνοούν τις λέει η διάταξη περί κατοχής παιδικής πορνογραφίας ή βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και εξυπηρετούν σκοπιμότητες».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο η δικογραφία είναι κατασκευασμένη από τον πατέρα των κοριτσιών που «κυνηγά» τον ιερέα και πρώτο του ξάδελφο από το 2009:

«Από το 2009 απασχολεί η υπόθεση με τα όσα είχε καταθέσει ο πατέρας των κοριτσιών κατά του ιερέας και της μητέρας τους. Έχουμε καταθέσει δικόγραφα, τα οποία έχουμε προσκομίσει με το απολογητικό μας υπόμνημα, πλην όμως δεν απολογηθήκαμε αν χρειαστεί θα γίνει χρήση του αύριο. Όλες οι δικαστικές αποφάσεις μεταξύ του ιδίου και της γυναίκας του, ενώ εκείνος υποστηρίζει πως ευθύνεται ο ιερέας για τον χωρισμό του, όλα τα δικαστήρια αποφάσισαν πως η ευθύνη είναι δική του. Δεν έλαβαν υπόψη, τους δικούς του ισχυρισμούς».

Ο δικηγόρος του 49χρονου ιερέα αναφέρεται και στο κοινόβιο που φαίνεται να είχε δημιουργήσει ο ιερέας στο σπίτι του:

«Όταν τα κορίτσια ενηλικιώθηκαν ο πατέρας αμέσως τα έστρεψε κατά του ιερέα, άρα το κίνητρο πoιο είναι (;), η εκδικητικότητα του επιχειρηματία. Είναι ξεκάθαρο υπάρχουν δέκα δικόγραφα που έχουμε προσκομίσει που τα δικαστήρια λένε πως ευθύνεται εκείνος για τον χωρισμό του με την γυναίκα του και τους λόγους» λέει και εξηγεί:

«Υπάρχει δικαστική απόφαση, όπου η συζυγική στέγη εξαρχής είχε παραχωρηθεί στη μάνα με τα παιδιά. Εκεί έμεναν όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν αποδείξεις. Απλά τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο 2020 τα κορίτσια με έγγραφο της αστυνομίας, μετά από εντολή του πατέρα τους την εξεδίωξαν. Για πoιο κοινόβιο μιλάμε; Ακόμα και η άλλη οικογένεια που είχε χωρίσει για άλλους λόγους, μένουν σε άλλο σπίτι, το έχουμε προσκομίσει. Μένουν στο πατρικό σπίτι της μητέρας κανονικά. Ο καθένας φτιάχνει τα δικά του σενάρια».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Νικάκη τα δυο κορίτσια μέχρι και πριν λίγα χρόνια φωτογραφίζονταν με τον ιερέα σε εκδρομές και εκδηλώσεις:

«Η γυναίκα επέστρεψε από εποχιακή εργασία και την πέταξαν μετά από εντολή του πατέρα έξω από το σπίτι. Πώς έμεναν τόσα χρόνια στο σπίτι του ιερέα; Σχέσεις είχαν η αλήθεια είναι αυτή, επικοινωνία είχαν, οικογενειακές εκδρομές που διοργάνωνε ο ιερέας σε μοναστήρια μετείχαν. Εκεί τα κορίτσια υπάρχουν φωτογραφίες με ημερομηνίες που έχουμε προσκομίσει που γελούν αγκαλιά με τον ιερέα. Πώς γελούσαν δίπλα του από την στιγμή που είναι βιαστής του; Κάτι τρέχει κάτι υπάρχει από πίσω. Εύχομαι να αποδειχτεί αύριο πως η δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή ωστόσο ακούει».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων