Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Αιφνιδιάστηκε ο Δήμαρχος;

Γράφει η Έλενα Ζέρβα-Γκιουρτζιάν

Τις τελευταίες μέρες όλοι οι κάτοικοι στο Γαλάτσι έχουμε πραγματικά αιφνιδιαστεί, από την απόφαση μεταφοράς και εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στο Παλαί.

Το Παλαί, που το 2004 ήταν στις δόξες του, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της πόλης μας, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Παλαί, που επί δέκα χρόνια τώρα ο Δήμος μας το διεκδικεί ως χώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού, προκειμένου να το εκμεταλλευτούν οι κάτοικοι του Γαλατσίου και των γύρω περιοχών.

Το Παλαί, που όλα αυτά τα χρόνια αφέθηκε στο έλεος του Θεού και ρήμαξε.

Στο Παλαί λοιπόν, το οποίο δεσμεύτηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, φιλοξενούνται άνθρωποι ταλαιπωρημένοι που εγκατέλειψαν τις οικογένειές τους και τις Πατρίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον

Σε αυτό το σημείο, θα τολμήσω να πω ότι απ’ ότι φαίνεται αυτό το μέλλον που οραματίζονται, μάλλον δύσκολα θα το βρουν στη χώρα μας.

Εμείς οι Έλληνες φημιζόμαστε για τη φιλοξενία και τη φιλανθρωπία μας και το αποδεικνύουμε εμπράκτως.
Το Παλαί όμως, ως Ολυμπιακό ακίνητο, πιστεύετε ότι ενδείκνυται για φιλοξενία και προσωρινή, όπως λέγεται, εγκατάσταση όλων αυτών των ανθρώπων;

Μια σεβαστή μερίδα πολιτών δεν το πιστεύει και δυσανασχετεί με αυτήν την κατάσταση, όχι εν αδίκω.
Ο Δήμαρχος όπως δήλωσε «αιφνιδιάστηκε» από την απόφαση της Κυβέρνησης να μεταφερθούν οι μετανάστες και πρόσφυγες στο Παλαί!

Τι σημαίνει αιφνιδιασμός;

Σημαίνει ότι δεν είμαι ενημερωμένος και δεν συμφωνώ με αυτή καθ’ εαυτή τη πράξη.

Τι έπραξε ο κ. Δήμαρχος εκτός από το να δηλώσει έκπληκτος και αιφνιδιασμένος;

Μήπως το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου έβγαλε μια ανακοίνωση αποδοκιμασίας;

Μήπως συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να λάβει απόφαση απ’ όλους τους εκπροσώπους του Γαλατσιώτικου λαού;

Τίποτα απ’ όλα αυτά!

Άρα δικαιούμαστε να συμπεράνουμε ότι ήταν ενημερωμένος και ότι δεν διαφωνούσε με την εντολή της Κυβέρνησης.
Οι συμπολίτες μας νιώθουν ανασφάλεια για την καθημερινότητά τους σε όλα τα επίπεδα, για την ποιότητα της ζωής τους, και γιατί δυστυχώς έχουμε μια Δημοτική Αρχή που «αιφνιδιάζεται» εύκολα, όταν έχει ν’ αντιμετωπίσει απρόσμενα γεγονότα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου. Δηλαδή με λίγα λόγια φάνηκε αδύναμος ν’ αντεπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις, προστατεύοντας ταυτόχρονα όλους εμάς, ως οφείλει, και ανέτοιμος στην οργάνωση και προγραμματισμό απέναντι σε τόσο σοβαρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με συνανθρώπους μας.
Ελπίζω όλη αυτή η κατάσταση που ξεκινήσαμε να βιώνουμε στο Γαλάτσι, να έχει αίσιο τέλος και για εμάς και για τους φιλοξενούμενους μας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων