Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Al Jazeera: Στήριξε τις δηλώσεις Μακρόν για τους μουσουλμάνους ο ΥΠΕΞ των Εμιράτων Anwar Gargash

Ένας εξέχων υπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κάλεσε τους Μουσουλμάνους να αποδεχθούν τη στάση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν σχετικά με τους ισχυρισμούς του σχετικά με την ανάγκη «ένταξης» στις δυτικές κοινωνίες.

«Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να ακούσουν προσεκτικά αυτά που είπε ο Μακρόν στην ομιλία του. Δεν θέλει να απομονώσει τους Μουσουλμάνους στη Δύση και έχει απόλυτο δίκιο », δήλωσε ο Anwar Gargash, υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του τη Δευτέρα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Είπε ότι οι Μουσουλμάνοι «πρέπει να ενσωματωθούν καλύτερα» στα δυτικά έθνη.

“Το γαλλικό κράτος έχει το δικαίωμα να αναζητήσει τρόπους για να το επιτύχει παράλληλα με την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και του κοινωνικού κλεισίματος”, πρόσθεσε.

Ο Γκαργκάς απέρριψε κατηγορίες εναντίον του Γάλλου προέδρου ότι επιδιώκει να αποκλείσει μουσουλμάνους που ζουν στη Γαλλία.

Οι δηλώσεις του υπουργού των Εμιράτων έρχονται εν μέσω συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο ενάντια στις παρατηρήσεις του Macron για το Ισλάμ, στις οποίες κατηγόρησε τους μουσουλμάνους για «αυτονομισμό» και υπερασπίστηκε τη δημοσίευση των αμφιλεγόμενων κινούμενων σχεδίων του Προφήτη Μωάμεθ.

Μετά από έντονες εκστρατείες μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων σε ολόκληρο τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο, ο Macron μείωσε τους τόνους και είπε ότι κατάλαβε τα συναισθήματα των μουσουλμάνων.

«Καταλαβαίνω τα συναισθήματα που εκφράζονται και τα σέβομαι», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Al Jazeera το Σάββατο.

“Αλλά πρέπει να καταλάβετε τον ρόλο μου αυτή τη στιγμή, είναι να κάνω δύο πράγματα: να προωθήσω την ηρεμία και επίσης να προστατεύσουμε αυτά τα δικαιώματα”, δήλωσε ο Macron.

«Θα υπερασπίζομαι πάντα στη χώρα μου την ελευθερία να μιλάω, να γράφω, να σκέφτομαι, να ζωγραφίζω», πρόσθεσε.

Al Jazeera: UAE minister backs Emmanuel Macron’s remarks on Muslims

Απόδοση: Γιάννης Κουτρουμπής

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων