Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Αλέξης Τσίπρας: «Καταργούμε τα μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση με έναν νόμο» Καλό μήνα!

Αυτή είναι η καλύτερη φράση προκειμένου να ξεκινήσουμε το παρόν μας άρθρο στο οποίο θα καταγράψουμε επακριβώς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δεύτερο ΠΑΣΟΚ. Είναι σε όλες και όλους γνωστές οι προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρας με χαρακτηριστικότερη αυτή η οποία κοσμεί ως τίτλο το υφιστάμενο άρθρο.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κατ’ επέκταση ανέλαβε τα ηνία της χώρας με σκοπό να μην εφαρμόσει περαιτέρω μνημονιακές πολιτικές και φυσικά να υλοποιήσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Οι τελευταίες όπως ανέφεραν τα στελέχη και οι βουλευτές του ήταν απόλυτα υλοποιήσιμες και ασφαλώς κοστολογημένες. Συγκεκριμένα:
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Το έκανε; Όχι.
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως θα επαναφέρει το αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες στα 10.000 ευρώ. Το έκανε; Όχι.
3. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως θα αυξήσει μισθούς και συντάξεις. Τα έκανε; Όχι.
4. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις ή μακροχρόνιες παραχωρήσεις σε ιδιώτες. Το έκανε; Όχι. Στη λίστα μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη περιλαμβάνονται και ιδιωτικοποιήσεις και μακροχρόνιες παραχωρήσεις.
5. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε τους πολίτες να μην πληρώνουν τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα και μάλιστα συμμετείχε και στο «Κίνημα Δεν Πληρώνω». Σήμερα καλεί τους πολίτες να πληρώσουν.
6. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές στις εταιρείες αλλά και στους ελεύθερους επαγγελματίες ώστε να τονωθεί η πραγματική οικονομία; Το έκανε; Όχι.
7. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως θα μειώσει τα τέλη κυκλοφορίας; Το έκανε; Όχι.
8. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως θα μειώσει τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ; Το έκανε; Όχι.
9. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν πως δεν θα δεχθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα ή τα γενικότερα προνόμια εξαιτίας της βουλευτικής τους ιδιότητας. Το έκαναν; Όχι.

Σύμφωνα όμως με ασφαλείς πληροφορίες όλα τα παραπάνω θα υλοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα αποδεικνύοντας πως είναι το μοναδικό κόμμα του οποίου οι προεκλογικές δεσμεύσεις υλοποιούνται στο ακέραιο κατά την περίοδο της διακυβέρνησης και ναι είναι Πρωταπριλιά, καλό μήνα!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων