Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Αλέξης Τσίπρας στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ: Το μόνο προαπαιτούμενο είναι η αντίσταση στη λιτότητα

Μία πήρινη ομιλία κατά της κυβέρνησης και των ασκούμενων πολιτικών πραγματοποίησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας από βήματος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης και των πολιτικών που εφαρμόζει, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Υπάρχουν δύο δυνάμεις πολιτικής σε αυτή τη χώρα: Εκείνες που θεωρούν φυσικά τα αποτελέσματα των βάρβαρων πολιτικών του μνημονίου και εκείνες που αντιστέκονται σθεναρά στα μνημονιακά μέτρα λιτότητας[…].Η μεσσαία τάξη και οι ελεύθεροι επαγγελματίες αφανίζονται κάτω από το καθεστώς της φορολογικής ληστείας. Αυτό το ζόφο κάποιο το ονομάζουν μεταρρύθμιση», συμπληρώνοντας: «Το που οδηγεί αυτή η πολιτική δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι ανατριχιαστικό. »

Αναφερόμενος στα προαπαιτούμενα της Τρόϊκα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «Οι 19 απαιτήσεις της τρόικας συμπληρώνουν το μακάβριο σκηνικό της λιτότητας. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο, προσπαθούν να θωρακίσουν θεσμικά την βιαιότητα δένοντας τα χέρια και της επόμενης κυβέρνησης.Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα προαπαιτούμενο ή απαιτούμενο. Η συνέχεια του κράτους για εμάς δεν σημαίνει συνέχεια της υποταγής και της λιτότητας», ενώ τόνισε πως «Το μόνο προαπαιτούμενο το έχει ο ελληνικός λαός. Ένα προαπαιτούμενο αντίστασης ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του έκανε μία εκτεταμένη παρένθεση, κάνοντας αναφορά στα τεκταινόμενα στο περιφερειακό σκηνικό, παίρνοντας σαφή θέση κατά των τουρκικών ενεργειών στην Κύπρο, αναφέροντας μάλιστα πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά μέσα για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία και την εκτόνωση της διμερούς κρίσης. Σχετικά με την Ευρωπαϊκή κρίση, ανέφερε ουκ ολίγα παραδείγματα μεγάλων διαδηλώσεων ανά την Ευρώπη, η οποία -σημείωσε-, πως αντιστέκεται πλέον ολόκληρη σθεναρά στα μέτρα λιτότητας.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε επίσης εναντίον του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, κατηγορώντας τον πως υποβαθμίζει την χώρα με τις πολιτικές που εφαρμόζει, ενώ διεμήνυσε πως η πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα επανορθώσει όλες τις ανισότητες που παρήγαγε το μνημόνιο.

«Πρέπει να πάμε σε εκλογές γρήγορα και ομαλά για να επιλέξει ο λαός ποιά δύναμη θα καθορίσει το μέλλον του», τόνισε ο κ. Τσίπρας θέτοντας το δίλημμα μεταξύ των πολιτικών της συγκυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, τέλος επικαλέσθηκε ένα πολιτικό γνωμικό, με το οποίο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλες πολιτικές δυνάμεις, αναφέροντας πως «δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να μείνουμε οχυρωμένοι. Δεν θα επαναπαυθούμε ούτε στις δημοσκοπήσεις, ούτε σε κάποιες ενδείξεις.[…] Η κυβέρνηση θα πέσει μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες».

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων