Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Alfa Romeo: Ετοιμάζει ένα supercar στα πρότυπα του Maserati MC20

Αν και τα σχέδια που έχει ανακοινώσει η Alfa Romeo δείχνουν επικεντρωμένα στην ενδυνάμωση της γκάμας της με πιο εμπορικά μοντέλα είναι δεδομένο πως χιλιάδες Alfisti ζουν με το όνειρο ενός supercar με τα σήματα της εταιρίας.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που η έλευση της νέας Maserati MC20 ενέπνευσε το σχεδιαστή Andras Veres για να σχεδιάσει μια παραλλαγή του κεντρομήχανου supercar της Maserati παραθέτοντας την πρότασή του για ένα αντίστοιχο μοντέλο από την Alfa Romeo. Η δημιουργία του διατηρεί τα βασικά στοιχεία του αμαξώματος της MC20 το οποίο έχει διαμορφωθεί με βασικό άξονα την αεροδυναμική απόδοση η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη δυναμική απόδοση ενός supercar.

Οι επεμβάσεις του σχεδιαστή περιορίζονται λοιπόν στο εμπρός μέρος, στα φώτα και τη μάσκα όπου φυσικά έχει ενσωματώσει τον κλασικό τριγωνικό θυρεό της Alfa Romeo.
Αυτό που σίγουρα δεν θα χρειαζόταν καμία μεταβολή στο υποθετικό σενάριο πως κάτι τέτοιο θα γινόταν πραγματικότητα είναι το πακέτο που κρύβεται κάτω από την εμφάνιση. Μιλάμε φυσικά για τις προδιαγραφές της MC20 με τον 3.0λιτρο V6 υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 640 ίππων που μεταφέρονται στους πίσω τροχούς χαρίζοντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8’’ και τελική ταχύτητα 325 χλμ./ώρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων