Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023

Αλήθεια, πόσο νερό πρέπει να πίνουν τα παιδιά;

Αλήθεια πόσο νερό πρέπει να πίνουν τα παιδιά; Είναι μια ερώτηση που αν είστε γονείς πρέπει να την απαντήσετε γιατί αλλιώς το παιδί σας κινδυνεύει με αφυδάτωση. Γενικά:Τα παιδιά είναι εξαιρετικά ενεργητικά και λατρεύουν να τρέχουν και μπορεί να μην αντιληφθούν την αφυδάτωση ή ακόμα και την αίσθηση της δίψας είναι σημαντικό να προσέχετε για τυχόν συμπτώματα αφυδάτωσης, όπως τα σημάδια κόπωσης και ευρεθιστότητας, τα σκούρα ούρα αλλά και ξερά ή τα «σκασμένα» χείλη.

Πώς θα πιει περισσότερο;

Αν θέλετε να ενθαρρύνετε το παιδί να πίνει περισσότερο νερό στην καθημερινότητά του για να το αναζωογονεί και να περιορίσετε τις πιθανότητες αφυδάτωσης, είναι σημαντικό:

*Να πίνει νερό μόλις ξυπνήσει

Μία πολύ καλή συνήθεια και για εσάς αλλά και για εκείνο είναι να πίνει ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσει, μιας και έτσι θα μπορεί να ενυδατώσει τον οργανισμό του, καθώς καθ΄όλη την διάρκεια της νύχτας δεν έχει πιει νερό.

*Το δικό του ποτήρι

Μπορείτε να ενθαρρύνετε το παιδί να πιει περισσότερο, παίρνοντάς του το δικό του ποτήρι. Εναλλακτικά, μπορείτε να διακοσμήσετε ένα απλό μπουκάλι νερού ή το ποτήρι του με αυτοκόλλητα που θα γοητεύσουν το παιδί.

*Διαθέσιμο

Να έχετε πάντα ένα ποτήρι ή ένα μπουκάλι νερό μαζί σας για να το προσφέρετε στο παιδί όταν διψάσει. Εκτός αυτού, προσφέρετε νερό όταν παρατηρείτε ότι έχει ιδρώσει. Με την πάροδο του χρόνου, το παιδί θα συνδυάσει το νερό με τη δίψα και σταδιακά, θα πιει περισσότερο.

ΠΗΓΗ: https://www.imommy.gr/

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων