Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Αλλαγές και νέες ρυθμίσεις φέρνει το twitter

Το Twitter ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές στον τρόπο που επιτρέπει στους χρήστες του να αντιμετωπίσουν την διαδικτυακή παρενόχληση.

Η εταιρεία ανασχεδίασε την εφαρμογή για τις κινητές συσκευές και δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν πιο εύκολα αναφορές για το προσβλητικό περιεχόμενο αναρτήσεων ή σχολίων. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να διευκρινίσουν τους λόγους για τους οποίους κάνουν την αναφορά, όπως απειλές ή ρατσιστικά σχόλια.

Η δεύτερη καινοτομία αφορά τον αποκλεισμό ατόμων από τον λογαριασμό του χρήστη. Προηγουμένως όταν κάποιος μπλόκαρε έναν «ακόλουθο» του δεν μπορούσε να τον εμποδίσει από το να βλέπει το προφίλ του. Με την νέα ρύθμιση, το άτομο αυτό δεν μπορεί να δει το προφίλ και να παρενοχλήσει. Επίσης, οι χρήστες έχουν πλέον την δυνατότητα να δημιουργήσουν μια λίστα με όλα τα άτομα που έχουν μπλοκάρει και να ξέρουν έτσι ποιοι είναι οι ανεπιθύμητοι.

Αυτή είναι η αντίδραση της εταιρείας στις αυξανόμενες κριτικές για την χαλαρότητα της απέναντι στην παρενόχληση που ταλαιπωρεί εκατομμύρια χρήστες.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων