Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Αλλαγή φρουράς στα ΕΛΠΕ

Γράφει η Πηνελόπη Μητρούλια

Ο Στάθης Τσοτσορός και ο Γρηγόρης Στεργιούλης αναλαμβάνουν το τιμόνι των Ελληνικών Πετρελαίων στη θέση του Γιάννη Παπαθανασίου και του Γιάννη Κωστόπουλου, μετά από σχετική πρόταση του δημοσίου που ελέγχει το 35,5% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου.

Οι υπουργοί Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης και Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με βάση το καταστατικό των Ελληνικών Πετρελαίων όρισαν ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τον Ευστάθιο Τσοτσορό (Μηχανολόγο Ηλεκτρολόγο – Οικονομολόγο) προτείνοντας τον για τη θέση του προέδρου και τον Γρηγόρη Στεργιούλη (Χημικό Μηχανικό και στέλεχος του ομίλου) προτείνοντας τον για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Επίσης όρισαν ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου από την πλευρά του δημοσίου τους κ.κ. Γιώργο Γρηγορίου (Χημικό Μηχανικό), Στρατή Ζαφείρη (Χημικό Μηχανικό), Ανδρέα Σιάμιση (Οικονομολόγο), Σωτήρη Κοντονάσιο (Δικηγόρο) και Γιώργο Μαλόγλου (Οικονομολόγο).

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Paneuropean του ομίλου Λάτση που κατέχει το 42,6% του μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛ-ΠΕ πρότεινε για μέλη του διοικητικού συμβουλίου τους κ. κ. Θεόδωρο Βάρδα και Γιώργο Αλεξόπουλο.
Οι κ.κ. Παναγιώτης Οφθαλμίδης και Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος εξελέγησαν από τους εργαζομένους ως εκπρόσωποί τους στο διοικητικό συμβούλιο και κ.κ. Θεόδωρος Πανταλάκης και Σπυρίδων Παντελιάς εξελέγησαν από την Ειδική Συνέλευση των Μετόχων της Μειοψηφίας.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο που συνεδρίασε και συγκροτήθηκε σε σώμα, αποδεχόμενο την πρόταση του δημοσίου, όρισε τον Ευστάθιο Τσοτσορό στη θέση του προέδρου, τον Γρηγόρη Στεργιούλη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, τον Ανδρέα Σιάμιση στη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου, ενώ Γεώργιο Αλεξόπουλο ορίστηκε σύμβουλος με εκτελεστικές αρμοδιότητες. Τα υπόλοιπα πρόσωπα ορίστηκαν μη εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η σύνθεση του νέου ΔΣ των ΕΛΠΕ φαίνεται οτι εγγυάται τη συνέχεια και την αποτελεσματικότητα της Διοίκησης του ομίλου, ο κ. Στεργιούλης είναι στέλεχος που προέρχεται από τα σπλάχνα του, ενώ ο Στάθης Τσοτσορός καθηγητής και επιχειρηματίας προερχόμενος από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης και των τηλεοπτικών σταθμών, έχει στο ενεργητικό του, σημαντική παρουσία και στο χώρο της ενέργειας. Όπως αναφέρουν κύκλοι του ομίλου, πρόθεση της νέας Διοίκησης είναι η τομή μέσα από τη συνέχεια και η αναβάθμιση του πρωτοποριακού ενεργειακού ρόλου των ΕΛΠΕ στην προσπάθεια για τη θετική διέξοδο από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Μάλιστα η νέα διοίκηση απευθυνόμενη στους εργαζομένους, τους συνεργάτες και τους μετόχους, τους κάλεσε να στηρίξουν ενεργά την προσπάθεια να καταστούν τα ΕΛΠΕ ο ηγετικός ενεργειακός Όμιλος στη ΝΑ Ευρώπη.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων